Καύσιμα: Πάνω από 2€ η βενζίνη στα νησιά

Την «ανηφόρα» έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα, με την βενζίνη να είναι μία ανάσα από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να έχει υπερβεί το 1,5 ευρώ το λίτρο. Σε κάποια νησιά των Κυκλάδων μάλιστα η 95άρα βενζίνη έχει υπερβεί τα 2 ευρώ. Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ως μέση τιμή το 1,168 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η βενζίνη καλπάζει, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το τελευταίο 2μηνο παρατηρείται στο πετρέλαιο κίνησης, που υπερβαίνει το 10%, επηρεάζοντας μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την εξέλιξη αυτή, με αρκετούς παράγοντες της αγοράς να θεωρούν ότι οι τόσο υψηλές τιμές στα καύσιμα δεν δικαιολογούνται με βάση μόνο την πορεία των διεθνών τιμών. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση προκειμένου αν μη τι άλλο να φρενάρει την ξέφρενη πορεία των τιμών, φράζοντας έτσι τον δρόμο – στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό – στο να περάσουν οι αυξήσεις σε μία σειρά προϊόντα κυρίως στην βιομηχανία.

Αξίζει η να σημειωθεί ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου η μέση τιμή της βενζίνης των 95 οκτανίων ήταν στα 1,682 ευρώ το λίτρο και σήμερα είναι στο 1,769 ευρώ το λίτρο, αύξηση της τάξεως του 5,2%. Η βενζίνη των 100 οκτανίων ήταν στα 1,856 ευρώ το λίτρο και είναι πλέον στο 1,924 ευρώ το λίτρο, αύξηση που περιορίζεται στο 3,67%.

Το πετρέλαιο κίνησης ήταν στο 1,390 ευρώ το λίτρο και έχει σκαρφαλώσει το 1,513 ευρώ, αύξηση 10,07%.

aftodioikisi.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: