Κορωνοϊός: Κι άλλες περιοχές στο «κόκκινο» – Δείτε που είναι η Μύκονος!!

Καθώς ο χειμώνας… μπαίνει για τα καλά, το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει αυξητικές τάσεις, τα κρούσματα εκτοξεύονται, όπως και οι διασωληνώσεις, και οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 του αυξημένου κινδύνου ανεβαίνουν: το Άγιο Όρος, η Μύκονος, η Αρκαδία, η Λευκάδα και η Λέσβος.

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορονοϊού είναι ανάμεσα σε 3.000 και 3.700, κάτι που δείχνει αυξητική επιδημιολογική τάση. Την ίδια στιγμή, συναγερμό στους ειδικούς προκαλεί και η επιδείνωση των δεικτών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα (20.10.2021) συνεδριάζει η ολομέλεια των Επιστημόνων και στην ατζέντα βρίσκονται νέες προτάσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά και απλοποίηση των μέτρων που ισχύουν σε μεικτούς και αμιγείς χώρους, ώστε να είναι καλύτερα “αναγνώσιμα” από τους πολίτες.

Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση των επιδημιολόγων χθες (19/10), διαπιστώθηκε σταθεροποίηση σε υψηλά φορτία στις “κόκκινες” περιφερειακές ενότητες, ενώ στο επίπεδο 4 του ανώτατου επιδημιολογικού κινδύνου προστέθηκαν ακόμη δύο περιοχές και επιπλέον τρεις αναβαθμίστηκαν από το ήπιο “κίτρινο” επίπεδο, στο “πορτοκαλί” του αυξημένου κινδύνου.

Οι επιδημιολόγοι διαπιστώνουν σε πολλές περιοχές χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε άλλες αύξηση τις θετικότητας, αύξηση της διασποράς σε ηλικίες που “δίνουν” πολλές νοσηλείες, αλλά και αύξηση στις νοσηλείες που προκαλούν πίεση στο ΕΣΥ.

Την ίδια στιγμή, η σταθερή σε υψηλούς αριθμούς αποτύπωση της εικόνας των διασωληνωμένων εδώ και πολλές εβδομάδες, κατά το τελευταίο 7ήμερο άρχισε να κινείται σε ανοδική τροχιά. Κι ενώ μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου οι ασθενείς σε ΜΕΘ δεν ξεπερνούσαν τους 340, τις τελευταίες ημέρες κινούνται σταθερά στους πάνω από 350, ενώ δεν έλειψαν και ημέρες που ξεπέρασαν και τους 360 ασθενείς.

Πηγή


Μπορείτε να βρείτε τα social media μας εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: