Λαμπρός εορτασμός της μνήμης των Αγίων Γερασίμου και Αρτεμίου στη Μύκονο

Άγιος Γεράσιμος: Στον Ιερό, πάλαι πότε Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός…

προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή πολλών πιστών, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλίππου Φόρτωμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, επισκέπτεται από το πρωί τη Μύκονο και το μεσημέρι πραγματοποίησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, ξεναγηθείς από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στην ομιλία του, αφου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την φιλοξενία και την πρόσκληση αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγ. Αρτεμίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, με την παρουσία του διατελέσαντος Υπουργού κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδη Αμπατζή, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νικολ. Γκέλου και Αντ. Κουσαθανά πολλών πιστών, και νέων και νεανίδων προσκόπων.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε μελωδικότατα ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως κ. Λουκάς Τσούκος, ο οποίος, προ δεκαετιών, ξεκίνησε από τη Μύκονο τη διδασκαλική του σταδιοδρομία.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη μαρτυρία των καλών έργων, που οφείλει να προσφέρει στη ζωή του κάθε Χριστιανός, τα οποία καλά έργα είναι τα μόνα που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα.

Ως παράδειγμα, προέβαλε τον τιμώμενο Άγιο Γεράσιμο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, ηρκέσθη να εγκαταβιώσει σε ένα ταπεινό και ανήλιαγο σπήλαιο, με λίγη τροφή και λίγο νερό, καταλείποντας πρότυπο ολιγάρκειας και πνευματικότητας, που τροφοδοτούν τον άνθρωπο και τον ενισχύουν στην επιτέλεση καλών έργων, τα οποία του δίνουν το «εισιτήριο» για τη σωτηρία και τον καθιστούν σύσκηνο των Αγίων, και τα οποία περιμένουν από τον καθένα μας να δουν τα παιδιά μας και η κοινωνία.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους συνεργάτες τους για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, καθώς και όλους τους παραστάντες πιστούς!

Σήμερα το πρωί, θα τελεστεί Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.

????????????????????????????????????

Πηγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: