Μ. Λάτση και Τζ. Ελιοτ στο μετοχικό κεφάλαιο της Dimand – Τα αγροτεμάχια στη Μύκονο

Τα δύο επενδυτικά σχήματα έχουν δεσμευτεί να καλύψουν ποσοστό έως 25% των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν, μέσω δημόσιας προσφοράς (6.213.100 νέες μετοχές) και παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων (325.000 μετοχές).

Επιπρόσθετα, οι συντονιστές κύριοι ανάδοχοι έχουν το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (greenshoe Option) ως 931.800 υφιστάμενων μετοχών κυριότητας των νυν κοινών μετόχων, αναλογικά με το ποσοστό που κατέχει ο καθένας, δυνάμει ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχής για κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης.

Το εύρος της τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 10,7 με 15 ευρώ ανά μετοχή. Η τελική τιμή διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές εντός του εύρους. Η τιμή διάθεσης των μετοχών στο προσωπικό θα είναι κατά 10% χαμηλότερη της τιμής στη δημόσια προσφορά.

Που θα διατεθούν τα κεφάλαια της αμκ

Η διάθεση των κεφαλαίων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Ποσό περίπου 50,896 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός τριών εργασίμων ημερών από την πιστοποίηση της Αύξησης, για την αποπληρωμή της από 22.03.2022 σύμβασης πίστωσης με ανοικτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό μεταξύ της Εταιρείας και της Eurobank, η οποία αφορά (α) στην ολοσχερή προπληρωμή του συνόλου των οφειλόμενων σύμφωνα με τους όρους του Ομολογιακού Δανείου TEMPUS, συνολικού ποσού 50.592.750 ευρώ και (β) την εξαγορά των Προνομιούχων Μετοχών από την Εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 303.615 ευρώ (εναλλακτικά, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το ως άνω, το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί από την Εταιρεία εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την πιστοποίηση της Αύξησης για την προπληρωμή του συνόλου των οφειλόμενων δυνάμει του Ομολογιακού Δανείου TEMPUS και την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων για την εξαγορά των Προνομιούχων Μετοχών από την Εταιρεία.

Η περίπτωση χρήσης των κεφαλαίων για την αποπληρωμή της από 22.03.2022 σύμβασης πίστωσης με ανοικτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό μεταξύ της Εταιρείας και της Eurobank προκρίνεται από την Εταιρεία).

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης υφιστάμενων ακινήτων του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των υπογεγραμμένων συμβολαιογραφικών προσυμφώνων για την αγορά ακινήτου) εντός 24 μηνών από την πιστοποίηση της Αύξησης, και ποσό περίπου 13,834 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση της άμεσης ή έμμεσης απόκτησης νέων ακινήτων εντός 24 μηνών από την πιστοποίηση της Αύξησης.

To χαρτοφυλάκιο

Η Dimand σε συνεργασία με το αμερικανικό επενδυτικό fund ΗΙG και την Premia Properties διεκδικεί το project Skyline της Alpha Bank, που αφορά τον μετασχηματισμό της θυγατρικής Alpha Αστικά Ακίνητα, με την παράλληλη αξιοποίηση ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία συμμετέχει σε μεγάλα έργα όπως η κατασκευή του νέου εμβληματικού γηπέδου της ΑΕΚ, η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου της Παπαστράτος στον Πειραιά καθώς  και ο Πύργος του Πειραιά σε συνεργασία με την Prodea Investments.

Επίσης η εταιρεία προ λίγων μηνών απέκτησε το ιστορικό Μινιόν στην Πατησίων με τίμημα που ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ στο σχετικό διαγωνισμό.

Η εταιρεία έχει αναλάβει επίσης την ανάπλαση του πρώην ακινήτου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (Softex)  στον Βοτανικό, μιας έκτασης 50 στρεμμάτων, ενώ στο χαρτοφυλάκο της συγκαταλέγονταν εκτάσεις όπως αγροτεμάχια 12.000 τμ στη Μύκονο, όπου είναι σε εξέλιξη ανέγερση εξοχικών κατοικιών, ενώ μέσα στο 2022 ολοκληρώνεται η ανάπτυξη έργων όπως το Kaizen στο Μαρούσι, ενώ αναμένεται η επίτευξη συμφωνιών για πώληση ακινήτων στην Αθήνα, το Μαρούσι, την Παιανία και τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει τη διεκδίκηση και έργων ΣΔΙΤ όπως το Κέντρο Καινοτομίας στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

thecaller.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: