Μύκονος: Η Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής διαψεύδει ότι ξωκλήσι μετατράπηκε σε τουριστικό κατάλυμα

Η Ιερά Μονή πήρε θέση μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες έξω από το ξωκλήσι της Αγίας Καλλιόπης, στη Μαού – Ο ηγούμενος υποστηρίζει ότι το ξωκλήσι κρατά την ταυτότητά του – Διαβάστε την ανακοίνωση

Θέση μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, με τις τραγικές εικόνες από το ξωκλήσι της Αγίας Καλλιόπης στην περιοχή Μαού Μυκόνου, να φαίνεται εξωτερικά πως έχει μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε σπίτι και να ενοικιάζεται ως τουριστικό κατάλυμα, πήρε με ανακοίνωση της η Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ηγούμενου Αλέξιου Παπαδόπουλου και την ανάρτηση του στη σελίδα της ιεράς μονής στο Facebook, το ξωκλήσι όχι μόνο δεν έχει μετατραπεί σε σαλόνι ή υπνοδωμάτια, αλλά εξακολουθεί να κρατά την ταυτότητα του όπως την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, τον Οκτώβριο του 1992.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής δημοσιευμάτων σε Αθηναϊκές Εφημερίδες, με τον τίτλο «Νοικιάζουν Εκκλησίες, λόγω έλλειψης δωματίων», που αναφέρονται, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες στο παρεκκλήσιο της Αγίας Καλλιόπης, στην περιοχή «Μαού», που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μονής, ανακοινώνονται τα εξής:

1. Μετά από επιτόπια εξέταση του Ηγουμένου, Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου, διεπιστώθη το αβάσιμο των δημοσιευμάτων.

2. Όπως εξάγεται από τις παρατιθέμενες φωτογραφίες, το Παρεκκλήσιο είναι άθικτο, με αναμμένα, μάλιστα, τα καντήλια.

3. Ο Ηγούμενος καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να συντηρούνται και λειτουργούνται τακτικά όλα τα Παρεκκλήσια της δικαιοδοσίας του, ακόμα και αυτά των οποίων οι ιδιοκτήτες ή έχουν αποβιώσει ή έχουν μετοικήσει.

4. Συγκεκριμένα, για το εν θέματι Παρεκκλήσιο έχει προγραμματίσει να τελέσει Λειτουργία στις 6 Ιουλίου.

5. Καλό θα είναι, πριν δημοσιεύονται ειδήσεις, να διασταυρώνεται το περιεχόμενό τους, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, παρανοήσεις ή και αθέλητες παραπληροφορήσεις!».

Το ξωκλήσι λειτουργήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου παρουσία πιστών, οι οποίοι το επισκέφτηκαν κανονικά. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μάλιστα σε ανακοίνωση της και η ιδιοκτήτρια που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, το σπίτι το έχει ενοικιάσει από τον Μάιο του 2020 σε μόνιμο κάτοικο του νησιού και δεν το εκμεταλλεύεται για τουριστικούς λόγους. Κλειδιά της εκκλησίας έχει μόνο ο φροντιστής και κανένας άλλος».

mykonos_ekklisia
mykonos_ekklisia1
mykonos_ekklisia2

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: