Μύκονος: Οδός Ματογιάννη, ένας από τους πιο «ελκυστικούς» δρόμους του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα

Η οδός Ματογιάννη της Μυκόνου είναι μια από τις ομορφότερες του κόσμου και σίγουρα από τις «ελκυστικότερες» για το μάτι.

Αυτό προκύπτει από μια ειδική έρευνα που εκπόνησε η μεσιτική εταιρεία «GetAgent» με βάση όχι μόνο τις προτιμήσεις των πολιτών από διάφορες περιοχές του κόσμου, αλλά και με τα… πορίσματα της τεχνητής νοημοσύνης!

Στο εν λόγω πείραμα, οι συμμετέχοντες εξέτασαν φωτογραφίες που απεικονίζουν τους πιο γραφικούς και δημοφιλείς δρόμους στον κόσμο και την ίδια ώρα, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ανέλυε την κίνηση των ματιών τους. Το πρόγραμμα με αυτόν τον τρόπο καθορίζει, πέραν της γνώμης που θα εκφράσουν οι συμμετέχοντες, ποια εικόνα τους άρεσε περισσότερο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, φαίνεται ότι αυτό που τραβάει τον κόσμο σε κάποιους δρόμους, δεν είναι απαραίτητα οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες ή τα εμβληματικά μνημεία, αλλά ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ή ακόμα και η τέχνη του δρόμου.

Ο πιο εντυπωσιακός και ελκυστικός δρόμος, σε αυτό το πείραμα, ήταν το «Μονοπάτι των Φιλοσόφων», στο Κιότο της Ιαπωνίας. Στην εικόνα αυτού του δρόμου οι συμμετέχοντας «στάθηκαν» για το μεγαλύτερο διάστημα – 6,2 δευτερόλεπτα- και τις περισσότερες φορές (550).

Ακολουθεί η «Rue Principale» στη Γαλλία και η Via Baidassarre Galuppi της Βενετίας.

Η πρώτη δεκάδα των πιο ελκυστικών δρόμων
Η γνωστή εμβληματική οδός Ματογιάννη της Μυκόνου, βρίσκεται στην 49η θέση, με χρόνο «παραμονής» στην εικόνα της το 1,09 δευτερόλεπτο και 91 θεάσεις.

49 Matoyianni Street Mykonos South Aegean Greece 1.09s 91

iefimerida.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: