Ο Μητροπολίτης Σύρου για την πορεία του ανθρώπου προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ

Με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κ. Αικατερίνης Μονογυιού, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Γ. Ρουσουνέλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γκέλου, του Υπολιμενάρχου Μυκόνου κ. Ζυγούρη Νικόλαου και πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε το πρωί της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πορεία του ανθρώπου προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ, προς συνάντηση του Θεανθρώπου, τονίζοντας ότι προσφεύγουμε προς Αυτόν ως μηδέν έχοντες και, αφού εφοδιασθούμε απ’ Αυτόν τις πνευματικές Του δωρεές, απερχόμεθα ως τα πάντα κατέχοντες.

Τέλος εψάλησαν, με τη συνοδεία του παραδοσιακού οργάνου «κανονάκι» από τον κ. Γρύμπλα, τα παραδοσιακά κάλαντα της Μυκόνου «Άγιος Βασίλης έρχεται από τις κάτω Δήλες κι’ έχει το καλαθάκι του γεμάτο πεταλίδες»!

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μεταβαίνει στην Καβάλα, όπου θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο και την Τρίτη θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

orthodoxianewsagency.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: