Ο π. Ματθαίος Χάλαρης μίλησε για τον Όσιο Παΐσιο στην Ιερά Μονή Τουρλιανής

“Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας”. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε την εμπνευσμένη χθεσινή του ομιλία ενώπιον πλήθους πιστών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής στη Μύκονο, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος ανέλυσε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα τη ρήση του Οσίου Παϊσιου «Πρέπει η καρδιά μας να πονά για κάθε αμαρτία, αλλοιώς εύκολα την ξανακάνουμε».

Ειδικότερα, ο π. Ματθαίος, τον οποίο ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Παπαδόπουλος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους σεβασμού και αγάπης, τόνισε ότι ο πόνος μας κάνει περισσότερο προσεκτικούς στην επανάληψη των λαθών μας και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει τη φθαρτότατά μας, εμποδίζοντάς μας να οδηγηθούμε στην εωσφορική αυτοθέωση.

Συνέστησε δε στους φιλευσεβείς ακροατές του να μιμηθούν τον Όσιο Παΐσιο στην σοβαρότητα, τη σταθερότητα και τη συνέπεια, που επέδειξε καθ’ όλη την επίγεια ζωή του.

Την ομιλία παρηκολούθησαν και Αγιορείτες Μοναχοί, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, οι οποίοι μετέφεραν από το αγιώνυμο όρος στους Μυκονίους πιστούς την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου και τους ευχήθηκαν για την κατά Χριστόν προκοπή τους.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου 

orthodoxianewsagency.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: