Ο πλειστηριασμός των 6,1 εκατ. ευρώ για δύο κατοικίες στη Μύκονο

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Περισσότεροι από 1.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, καθώς μια σειρά από ακίνητα έχουν περάσει το κατώφλι της πλατφόρμας λόγω οφειλών των ιδιοκτητών τους. 

Αύριο, λοιπόν, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες με το ηλεκτρονικό σφυρί δύο κατοικίες στη Μύκονο, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή έστω και την τελευταία στιγμή. 

Ειδικότερα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου, συνολικής επιφάνειας 4,08 στρεμμάτων, το οποίο εντοπίζεται στη θέση Κουφώκι ή Κούνδουρος της Μυκόνου. Στη συγκεκριμένη έκταση έχουν κατασκευαστεί δύο κατοικίες, οι οποίες σύμφωνα με την αναθεωρημένη οικοδομική άδεια, αποπερατώθηκαν το 2008. 

Τι περιλαμβάνει ο πλειστηριασμός 

Η ακριβότερη εξ αυτών αναπτύσσεται σε 3 στάθμες και περιλαμβάνει υπόγειο επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές, ισόγειο χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ., και χώρο στάθμευσης 28 τ.μ., ενώ ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας 56,98 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα, στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα άλλα δύο επίπεδα λειτουργούν ενιαία. Η τιμή πρώτης προσφοράς αρχικά είχε οριστεί στα 2,398 εκατ. ευρώ, ωστόσο ύστερα από αίτημα ανακοπής, το Πρωτοδικείο της Σύρου αποφάσισε να διορθωθεί προς τα πάνω και να αυξηθεί στα 3,4 εκατ. ευρώ. 

Η δεύτερη κατοικία αναπτύσσεται σε δύο στάθμες και με το υπόγειο να περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,3 τ.μ. και δεξαμενές, ενώ το ισόγειο αποτελείται από χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης 27,75 τ.μ. Και σε αυτήν την περίπτωση η τιμή εκκίνησης ανέβηκε προς τα πάνω και ορίστηκε στο ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ από 1,952 εκατ. ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι και τους δύο πλειστηριασμούς επισπεύδει η Intrum Hellas, ενώ τα ακίνητα φέρουν προσημείωση υποθήκης ύψους 3 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς. 

Ο πλειστηριασμός των 6,1 εκατ. ευρώ για δύο κατοικίες στη Μύκονο

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά 

Οι κατοικίες βρίσκονται στο ακρωτήρι Μπλιντρί, μεταξύ των παραλιών Paradise και Super Paradise, στο νότιο τμήμα του νησιού, απέχοντας μόλις 350 μέτρα από τη θάλασσα και 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Χώρα του νησιού των Ανέμων. 

Ανάμεσα στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης ήταν και αντίστοιχες αγοραπωλησίες που έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και το γεγονός ότι η Μύκονος συνεχίζει να καταγράφει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως από κατοίκους του εξωτερικού λόγω της μεγάλης προβολής του νησιού, ενώ οι συγκεκριμένες κατοικίες και το οικόπεδο εμφανίζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως θέα, πρόσβαση, πολυτελή κατασκευή και καλό βαθμό συντήρησης. Επιπλέον, τα ακίνητα χαρακτηρίζονται έτοιμα προς τουριστική εκμετάλλευση, παράγοντας, ο οποίος συμβάλλει στην αξία τους. 

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: