Οι ΑνωΜερίτισσες μας φτιάχνουν Μυκονιάτικα Χριστόψωμα (Φωτό+Βίντεο)

Σε αντίθεση με πολλά μέρη από την υπόλοιπη Ελλάδα το Χριστόψωμο στο νησί είναι γλυκό. Μάλιστα η αναλογία της ζάχαρης μοιάζει να γέρνει συχνά προς το πολύ γλυκό κι όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο, μυρωδάτο και λαχταριστό.

Επίσης είναι νηστίσιμο, δεν περιέχει αβγό, βούτυρο κλπ. παρά μόνο ελαιόλαδο και μυρωδικά, αρκετά για να του δώσουν μια ιδιαίτερη αίγλη ιδιαίτερα όταν «σπάνε» μύτες τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο.

Το χριστόψωμο στη Μύκονο παρασκευάζεται σύμφωνα με μια παράδοση πολλών χρόνων τις παραμονές των Χριστουγέννων και τα υλικά του είναι τέτοια που μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό διάστημα.

Η κα. Βάσω Τζώρτζου – Γεροντή ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γυναικών Άνω Μεράς «Οι ΑνωΜερίτισσες» θα μας φτιάξει τα παραδοσιακά Μυκονιάτικα Χριστόψωμα στις 24 Δεκεμβρίου.

Πάρτε μολύβι και χαρτί και ετοιμαστείτε για την πιο γλυκιά συνταγή του χρόνου.

Συντονιστείτε όλοι στο κανάλι μας στο Youtube την Παρασκευή στις 24 Δεκεμβρίου ή βρείτε την σχετική εκπομπή στο WebTv του XploreMykonosNews.Gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: