Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης στα νησιά – Με αυτές τις τιμές άρχισε η διάθεσή του

Την Παρασκευή άρχισε κι επίσημα η χειμερινή περίοδο και μαζί και η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που φέτος έχει παρασυρθεί και αυτό από τις ανατιμήσεις διεθνώς. Τις πρώτες ημέρες διάθεση η μέση τιμή σε όλη την Ελλάδα είναι στα 1,161 ευρώ το λίτρο, ωστόσο στα νησιά, όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες η τιμή ανεβαίνει πάνω από 1,27 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σύμφωνα με τις επίσημες τιμές για χθες Κυριακή, η μέση τιμή διάθεσης στην Αττική ήταν στα 1,132 ευρώ ανά λίτρο που είναι και η χαμηλότερη στην επικράτεια. Αντίστοιχα στα νησιά των Κυκλάδων αυτή έφτασε τα 1,279 ευρώ, η υψηλότερη, με τα Δωδεκάνησα να ακολουθούν με μέση τιμή τα 1,277 ευρώ το λίτρο.

Μετά την Αττική, οι χαμηλότερες μέσες τιμές εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σέρρες (1,136) και στη Δράμα (1,138). Στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 1,145 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι έχει να κάνει με την Αττική η τιμή ήταν σταθερή τα 1,132 και τις τρεις πρώτες ημέρες διάθεσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή ήταν στα 1,147 πέφτοντας στη συνέχεια κατά 0,02 λεπτά.

Τα στοιχεία της Κυριακής 16/10Image

(πηγή: mindev.gov.gr)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίδομα θέρμανσης: Τον Νοέμβριο η πλατφόρμα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται φέτος στα 168 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι είναι:

– Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

– Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Ετσι το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε:

  • 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο
  • 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα
  • 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Το επίδομα χορηγείται σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο. Επίδομα θέρμανσης δικαιούται και όσοι χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) υπό την ότι η κύρια κατοικία τους βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: