Πλακιωτάκης για τη διάσωση των μεταναστών στη Μύκονο: Για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές

υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή τη διάσωση 108 αλλοδαπών από το ναυάγιο νότια της Δήλου έκανε λόγο για αδίστακτα κυκλώματα διακινητών που θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και τόνισε ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της αλλά και την ανθρώπινη ζωή.

«Για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές, που τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς έστω στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Συγχαίρω όλες και όλους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, σε ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Νωρίτερα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αφού επεσήμανε ότι το ιστιοπλοϊκό έφυγε από τις τουρκικές ακτές για την Ευρώπη υπογράμμισε: «Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και να εκριζώσει δίκτυα λαθροδιακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016».

parapolitika.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: