Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ξενοδοχείο – «φιλέτο» στη Μύκονο και η… Νομαρχία Πειραιά (pics)

Ένα ξενοδοχείο- «φιλέτο» καθότι βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου, αλλά και κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά περιλαμβάνονται στους νέους πλειστηριασμούς, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, στις 19 Μαΐου θα χτυπήσει το επαναληπτικό σφυρί για μεγάλο ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, επί της οδού Αθηνάς και στο οποίο στεγάζονται πολλά καταστήματα, αλλά και παράρτημα της Νομαρχίας.

Το ακίνητο που ανήκε στους ιδιώτες Β. Α. και Κ. Α. πρωτοβγήκε σε πλειστηριασμό, -με επισπεύδουσα την Cepal-, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.554.000 ευρώ, ενώ τώρα η τιμή εκκίνησης έχει μειωθεί κατά 20%, στα 1.243.200 ευρώ.

Πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 837,54 τ.μ. στο οποίο έχει οικοδομηθεί τριώροφο ακίνητο, που βρίσκεται επί των οδών Αθηνών, Πλαταιών και Ευκλείδου.
Το ισόγειο (748,19 τ.μ.) αποτελείται από 11 καταστήματα, τα οποία είναι μισθωμένα με χρήσεις πώλησης πυροσβεστικών ειδών, μηχανουργείο, βιομηχανικά είδη, φαστ φουντ, σχολή οδήγησης, αντιπροσωπείας και επισκευής δικύκλων, εργαστήρια του ΤΕΕ και υποσταθμό της ΔΕΗ.

Στους τρεις ορόφους στεγάζεται η Νομαρχία Πειραιά και ειδικά το 2ο ΤΕΕ Εσπερινό και το 1ο ΣΕΚ. Ειδικότερα στον πρώτο όροφο έχει 21 γραφεία με συνολική επιφάνεια 748,19 τ.μ., στον δεύτερο όροφο επίσης 21 γραφεία με συνολική επιφάνεια 748,19 τ.μ. και στον τρίτο όροφο 18 γραφεία με συνολική επιφάνεια 607 τ.μ.

Το ακίνητο είχε αποκτηθεί από τον πατέρα των οφειλετών-κληρονόμων από το 1963, ενώ βαρύνεται με προσημειώσεις από το 1972 μέχρι και το 2006. Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 20 Μαΐου 2021 για ποσό 100.000 ευρώ.

Το συγκρότημα στη Μύκονο

Το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα χτυπήσει στις 13 Ιουλίου και για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Χώρα του Νησιού των Ανέμων, ιδιοκτησίας του ιδιώτη Μ. Ν.

Πρόκειται για το πρώην boutique hotel Madupa που λειτουργεί με νέο όνομα ως “Three Shades Mykonos “, 5 αστέρων και μετά από ριζική ανακαίνιση αποτελείται από 25 δωμάτια 50 κλινών, ενώ λειτουργεί από 15 Μαΐου -31 Οκτωβρίου. Στον τρίτο όροφο του συγκροτήματος λειτουργεί κατοικία που δεν ελήφθη υπόψη για τον υπολογισμό της αξίας του.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στην νότια πλευρά της Χώρας της Μυκόνου σε απόσταση περίπου 5 λεπτών με το αυτοκίνητο από αυτή. Η περιοχή έχει δυτικό προσανατολισμό προς τη θάλασσα καλές συγκοινωνίες και καλό οδικό δίκτυο. Χαρακτηρίζεται κυρίως ως περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις και εμπορικά καταστήματα, ενώ υπάρχουν λίγες κατοικίες μόνιμων κατοίκων και το δημοτικό σχολείο της Χώρας.

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι τυπική Μυκονιάτικη και τα ακίνητα με τουριστική χρήση έχουν μεγάλη εμπορευσιμότητα.

Το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται το ξενοδοχείο έχει επιφάνεια 4269 τ.μ., και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Με την οικοδομική άδεια του 1984 έχουν κατασκευασθεί ισόγεια κατοικία 58,50 τ.μ. και ξενοδοχείο Δ τάξης που αποτελείται από:

-κτίσμα με ισόγειο τμήμα 199,60 τ.μ. και ά όροφο 132 τ.μ.
-ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 177 τ.μ.
-ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 108 τ.μ.
-κτίσμα με ισόγειο τμήμα επιφάνειας 33,20 τ.μ. με ά όροφο 14 τ.μ.
-ισόγεια αποθήκη επιφάνειας 83,50 τ.μ. και
-γκαράζ επιφάνειας 95 τ.μ.

Σύμφωνα με το μισθωτήριο στο οικόπεδο βρίσκεται ξενοδοχείο Δ τάξης επτά κτιρίων με συνολική επιφάνεια 1032,20 τ.μ.

Στο συγκρότημα παρατηρούνται σημαντικές αυθαιρεσίες. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν ξεκινήσει εργασίες επισκευής και εκτεταμένες διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο (μικρές ατομικές πισίνες κλπ) χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας για το αυθαίρετο και επιβλήθηκε πρόστιμο. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προέβη σε θεραπεία του αυθαιρέτου κατεδαφίζοντας όλες τις παράνομες προσθήκες και πληρώνοντας το ανάλογο πρόστιμο -παράβολο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «το ξενοδοχείο έχει πολυτελώς και πλήρως ανακαινισθεί, διαθέτει πισίνα εστιατόριο και μπαρ».

Κατά την πρόσφατη αυτοψία το κεντρικό κτίριο προκύπτει αποπερατωμένο εξωτερικά, αλλά οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο συνεχίζονται. Την σεζόν 2021 το ξενοδοχείο δεν λειτούργησε. Προβλέπεται όμως από τις εργασίες επισκευής να είναι έτοιμο για την φετινή σεζόν.
Επίσης, υπάρχουν προσημειώσεις από το 2012, ενώ η αναγκαστική κατάσχεση επιβλήθηκε υπέρ της «VEGA II NPL FINANCE DAC» για 100.000 ευρώ στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την Intrum, έχει οριστεί στα 3.480.000 ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την έκθεση εκτίμησης στην αγορά ακινήτων της περιοχής επικρατεί στασιμότητα. «Εξαιτίας της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας η αγορά έχει γενικά παγώσει, και πράξεις αγοραπωλησίας είναι λιγότερες», όπως τονίζεται. «Η δεδομένη οικονομική συγκυρία, έχει οδηγήσει πιθανούς πωλητές αλλά και πιθανούς αγοραστές οικοπέδων και κατασκευαστές να κρατούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα η προσφορά αλλά και η ζήτηση να είναι μικρή» επισημαίνεται.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι «η Μύκονος έχει τη δική της δυναμική αλλά και πάλι η προσφορά προς πώληση οικιστικών ακινήτων στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση η οποία παρουσιάζεται μέτρια, με αποτέλεσμα να υφίστανται πτωτικές πιέσεις στις αγοραίες αξίες τους».

Με «σκόντο» το Grande Mare στις Μπενίτσες

Για πολλοστή φορά και με σημαντικά μειωμένη την τιμή εκκίνησης έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το 5άστερο συγκρότημα Grande Mare Hotel, Spa & Wellness στον Άγιο Στέφανο Μπενιτσών, της δημοτικής ενότητας Αχιλλείων, στην Κέρκυρα.

Το συγκρότημα βγήκε, -με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions-, τελευταία φορά στις 15 Απριλίου με τιμή πρώτης προσφοράς 7.248.000 ευρώ, ωστόσο ελλείψει πλειοδοτών ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος. Το νέο σφυρί θα χτυπήσει στις 18 Μαΐου με την τιμή εκκίνησης μειωμένη στο 65% της αρχικώς ορισθείσας, στα 5.889.000 ευρώ, καθώς έχουν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με συνολική επιφάνεια 3.777 τ.μ. και δυναμικότητας 96 δωματίων, είναι κτισμένο σε προνομιακό οικόπεδο 22.000 τ.μ. Έχει ανακαινιστεί το 2014 και αποτελείται από τέσσερα κτίρια δωματίων και ένα κτίριο υποδοχής και κοινοχρήστων χώρων. Όλα τα κτίρια παρουσιάζουν ανατολικό προσανατολισμό (βλέπουν στην θάλασσα) και ακολουθούν την κλίση του εδάφους δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την προσθήκη υδάτινων στοιχείων. Τα δωμάτια έχουν αυτοτελή είσοδο από τις κλίμακες, που αναπτύσσονται μεταξύ των κτιρίων, διαθέτουν δε, μικρό χολ, υπνοδωμάτιο – καθιστικό, μπάνιο και βεράντα προς την ανατολή με θέα την θάλασσα. Στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται συνεδριακό κέντρο 256 τ.μ., εστιατόριο, δύο μπαρ, γυμναστήριο και εξωτερική πισίνα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή ξεκίνησε τη λειτουργία του και το πολυτελές Angsana Corfu Resort & Spa, ενώ επί της ίδιας ακτογραμμής και σε μικρές αποστάσεις λειτουργούν άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Miramare, το Marbella Nido Hotel, καθώς και το ξενοδοχείο Corfu Senses Resort, που πουλήθηκε πρόσφατα, επίσης μέσω πλειστηριασμού.

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: