Πλειστηριασμοί: Τα 128 στρέμματα στο Αγράρι της Μυκόνου

Ένα από τα πλέον ηχηρά και «επώνυμα» σφυριά που έρχονται είναι αυτό για τις ιδιοκτησίες των οικογενειών Περρωτή και Σαραντόπουλου (της Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου) στη Μύκονο.

Πρόκειται για 128 στρέμματα στο Αγράρι, τα οποία αποκτήθηκαν το 2007 από την τεχνική εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. μέσω των εταιρειών «Έκτακτον 1», «Έκτακτον 2» και «Έκτακτον 3», και τώρα έχει προγραμματιστεί να βγουν σε 16 πλειστηριασμούς στις 23 Φεβρουαρίου, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 13,77 εκατ. ευρώ.

Η έκταση αυτή, με τα 77 στρέμματα στη θέση «Κούνδουρος-Ακρωτήρι Αγράρι», και τα υπόλοιπα στη θέση «Αγράρι-Άνω Μερά» συναποτελούν επί της ουσίας μια ολόκληρη παραθαλάσσια πλαγιά ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη δημοφιλή παραλία του Νησιού των Ανέμων.

Η έκταση αποκτήθηκε με σκοπό τη μελλοντική αξιοποίησή της, ωστόσο επί 14 χρόνια δεν έγινε καμία έμπρακτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Δεδομένου όμως ότι ήδη από το 2007 είχαν ληφθεί δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 7.240.000 ευρώ και 3.760.000 ευρώ, τα οποία από ένα σημείο και μετά προφανώς δεν εξυπηρετούνταν, φτάσαμε στην ενεργοποίηση των ενεχύρων και στην αναγκαστική κατάσχεση που έγινε τον Ιούλιο του 2021.

Οφειλέτριες και στους 16 πλειστηριασμούς είναι οι εταιρείες «Έκτακτον», ενώ οι Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, Ιωάννης Περρωτής και Δημήτριος-Ευγένιος Περρωτής νομιμοποιούνται παθητικά, -σε διαφορετικό βαθμό κατά περίπτωση-, ως τρίτοι κύριοι των ενυπόθηκων ακινήτων, καθώς στο παρελθόν χορήγησαν υποθήκες ποσού 9.412.000 ευρώ και 4.888.000 ευρώ προς εξασφάλιση των απαιτήσεων κατά των εταιρικών σχημάτων.

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: