Πράσινο φως για κατασκευή δέκα πολυτελών ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη

Το τελευταίο διάστημα δόθηκαν εγκρίσεις για 5 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο και 5 μονάδες στη Σαντορίνη.

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη του τουρισμού, κατά τη φετινή περίοδο, σε Μύκονο και Σαντορίνη τροφοδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στους δύο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη τελευταία διετία έχουν εγκριθεί επιδοτήσεις ή έχουν εκδοθεί άδειες για την υλοποίηση περισσότερων από 100 επενδύσεων, κυρίως, για ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και μικρότερα καταλύματα.  

Το τελευταίο διάστημα δόθηκαν εγκρίσεις για 5 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο και 5 μονάδες στη Σαντορίνη.  

Αναλυτικά, στη Μύκονο η ΤΑGOO BAY I.K.E. εξασφάλισε την αναθεωρημένη προέγκριση οικοδομικής άδειας για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων, η εταιρεία DONEGAN HOLDINGS έλαβε την οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή Πλατύς Γιαλός και η εταιρεία ΩΚΕΑΝΙΔΑ Α.Ε. πήρε την έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων για τη μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων, στην εκτός σχεδίου περιοχή «Παρατηρητήριο». Επίσης, ο κ. Γιώργος Ασημομύτης πήρε προέγκριση οικοδομικής άδειας για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων στην περιοχή Πλατύς Γιαλός και η ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ ΕΝΑ ΙΚΕ για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Μύκονος/ Photo: Νίκος Κόκκας

Σε ό,τι αφορά τη Σαντορίνη, η ΦΥΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ. πήρε προέγκριση άδειας για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων στον οικισμό Πύργος. Επίσης, η SKYBAY IKE εξασφάλισε προέγκριση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης βιομηχανικών κτιρίων σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στην περιοχή Έξω Γιαλός. Η ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ πήρε άδεια για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων στην Οία και η ALFA INVESTMENT ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ε.Ε. για ανέγερση ξενοδοχειακού καταλύματος μεικτού τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και δωματίων. Παράλληλα, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη ανέγερσης νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων στην εκτός σχεδίου περιοχή Μπαξέδες Οίας, ιδιοκτησίας της «Μιλτιάδης Ανδρώνης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» με μισθώτρια εταιρεία τη «Θηραϊκή Γη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ».

Σαντορίνη/Photo: Nίκος Πηλός

Στα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθούν και 2 μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες που θα έχουν παρουσία στη Σαντορίνη. Πρόκειται για το Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι με 103 δωμάτια και σουίτες και το Sea Breeze Santorini Beach Resort της Curio Collection by Hilton, το οποίο θα λειτουργήσει στο νησί την άνοιξη του 2022.

Ενδεικτικό της τουριστικής επιτυχίας τη φετινή περίοδο για τα δύο νησιά είναι το γεγονός ότι η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση είναι έντονη ακόμη και αυτή την περίοδο. Μάλιστα για την περίοδο από 18 έως 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ έχουν προγραμματισθεί για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης 17.392 αεροπορικές θέσεις από 6 ευρωπαϊκές αγορές. Ειδικότερα, έχουν προγραμματισθεί 4.990 θέσεις από τη Βρετανία, 4.326 θέσεις από την Ιταλία, 3.243 θέσεις από τη Γαλλία, 2.252 θέσεις από τη Γερμανία, 1.544 θέσεις από την Ελβετία και 1.037 θέσεις από την Αυστρία.

Αντίστοιχα, για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, την ίδια περίοδο, έχουν προγραμματισθεί 6.286 αεροπορικές θέσεις από ευρωπαϊκές αγορές εκ των οποίων 1.584 θέσεις από τη Βρετανία, 1.290 θέσεις από την Ιταλία, 1.050 θέσεις από τη Γερμανία, 1.323 θέσεις από τη Γαλλία και 1.039 θέσεις από την Ελβετία. 

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: