Πρόεδρος επιχειρηματιών Μυκόνου: Να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους -Δυσεύρετα και πανάκριβα τα διαμερίσματα

Πρόβλημα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους επιχειρηματίες που καλούνται να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους με εργατικό δυναμικό.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο των επιχειρηματιών της Μυκόνου, Ηρακλή Ζησιμόπουλο, ο οποίος χαρακτηρίζει το πρόβλημα διαχρονικό και επισημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί μία οριστική λύση, καθώς δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να επιβάλλουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα νοικιάζουν σε χαμηλότερες τιμές:

«Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού νοικιάζουν χώρους για τη διαμονή των εργαζομένων τους. Δυστυχώς, αυτό το κόστος μετακυλίεται στους επισκέπτες του νησιού, διότι εντάσσεται στα πάγια έξοδα της επιχείρησης. Πολλοί εργαζόμενοι αποφασίζουν να έρθουν στο νησί χωρίς να έχουν κάνει νωρίτερα έρευνα και έτσι αναγκάζονται να επιστρέψουν σπίτια τους ή να στοιβαχτούν σε δωμάτια ”κλουβιά” τέσσερις-τέσσερις για να τα φέρουν βόλτα. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που επιχειρηματίες ”φιλοξενούσαν” τους εργαζομένους τους σε ακατάλληλους χώρους, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση.

»Θα πρέπει να βρεθεί μια οριστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, διότι πλέον στο νησί τα διαμερίσματα είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Στο παρελθόν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση από φορείς του νησιού δημιουργίας εργατικών κατοικιών σε περιοχές που δεν είναι τουριστικά αξιοποιήσιμες, ενώ ακόμα μία πρόταση ήταν η ενοικίαση κρουαζιερόπλοιου, ακόμα και παροπλισμένου, για τη φιλοξενία των εργαζομένων σε χαμηλές τιμές και αξιοπρεπείς συνθήκες», δήλωσε.

Καταγγελίες εποχικών εργαζομένων για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μύκονο
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των εποχικών εργαζομένων στη Μύκονο.

Εποχική εργαζόμενη δήλωσε σε συνέντευξη στο mykonoslivetv ότι κοιμόταν επί τρεις μήνες στο αυτοκίνητο, επειδή το δωμάτιο που της είχε δώσει η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν είχε υγρασία, έπιπλα φαγωμένα από ποντίκια και σε αυτό έπρεπε να συγκατοικήσει με άντρες.

Άλλη εποχική εργαζόμενη κατήγγειλε, μιλώντας στο iefimerida.gr: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί το καλοκαίρι. Χώροι που τον χειμώνα χρησιμοποιούνται για στάβλοι, κοτέτσια ή γκαράζ αυτοκινήτων, το καλοκαίρι βάφονται και φιλοξενούν εργαζόμενους. Για να βρεις αξιοπρεπές σπίτι χρειάζεσαι τουλάχιστον 10 με 15 χιλιάδες ευρώ, όταν ο μισθός είναι το ανώτερο 1.500 ευρώ, για 12 ώρες καθημερινής εργασίας», τονίζει.

iefimerida.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: