Σπάτα: Τοξικολογικές και άρση απορρήτου του κινητού του 22χρονου Jack Fenton ζητά ο εισαγγελέας – Τα ερωτήματα

Σημαντικά στοιχεία, για τα αίτια της τραγωδίας με το θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Τζακ Φέντον, που χτυπήθηκε από τον πίσω έλικα ιδιωτικού ελικοπτέρου, το απόγευμα της Δευτέρας σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, αναζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωακείμ Κασωτάκης.

Είναι ο εισαγγελέας, που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, για το μοιραίο δυστύχημα με το ελικόπτερο και άφησε ελεύθερους, χωρίς να τους ασκήσει ποινική δίωξη, τον πιλότο του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους, που όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες είχαν την ευθύνη για την ασφάλεια των τεσσάρων επιβατών κατά την αποβίβασή τους από το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο κ. Κασωτάκης δεν άσκησε αμέσως ποινική δίωξη στους συλληφθέντες ήταν το γεγονός ότι, δεν υπήρχαν στη δικογραφία οι καταθέσεις περίπου 10 αυτοπτών μαρτύρων, που ανέμεναν νέες πτήσεις ελικοπτέρων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά ούτε και η έκθεση της ιατροδικαστή Χάιδως Σπηλιοπούλου, η οποία έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή.

Ο κ. Κασωτάκης ζήτησε να γίνει άρση απορρήτου του κινητού του 22χρονου Βρεττανού, καθώς επίσης το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων στο αίμα του.

Ο εισαγγελέας αναμένει επίσης το πόρισμα της έρευνας της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, για τα αίτια ιτιών του τραγικού συμβάντος με τον διαμελισμό του νεαρού από πτώση στο στροφείο ελικοπτέρου που τον μετέφερε από την Μύκονο στην Αθήνα.

Αναζητείται επίσης οπτικό υλικό από κάμερα που υπάρχει έξω από χώροι υποδοχής επιβατών ελικοπτέρων κι η οποία απλώς φέρεται να λειτουργεί «εποπτικά», χωρίς να αποθηκεύει εικόνα κι ήχο.

Ο εισαγγελέας κ. Κασωτάκης ενημερώνεται για την πορεία της έρευνας, καθώς μόλις ολοκληρωθεί θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τον πιλότο του ελικοπτέρου και τους δύο τεχνικούς εδάφους, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης νόμου για την ασφάλεια των πτήσεων, προκειμένου στη συνέχεια, να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Το δυστύχημα έγινε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας σε ελικοδρόμιο κοντά στο κτήμα Λώλου στα Σπάτα. Ο 22χρονος μαζί με φίλους του επέστρεφαν από τη Μύκονο με δύο μισθωμένα ελικόπτερα. Επρόκειτο να μεταβούν στο «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όπου με ιδιωτικό αεροσκάφος θα επέστρεφαν στη Μ. Βρετανία.
Κατά την αποβίβασή του ωστόσο στο ελικοδρόμιο, και κάτω από συνθήκες που θα αποσαφηνιστούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, ο 22χρονος πλησίασε τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι επιβάτες οφείλουν να αποβιβάζονται συνοδεία των τεχνικών εδάφους που έχουν την ευθύνη να τους συνοδεύσουν με ασφάλεια μακριά από τα στροφεία του ελικοπτέρου. Τι συνέβη λοιπόν προχθές στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα; Τουλάχιστον ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να κατέθεσε εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ότι ενώ οι επιβάτες είχαν αποβιβαστεί από το ελικόπτερο, ο άτυχος νεαρός αποκόπηκε από τους συνεπιβάτες και τους συνοδούς τους και πλησίασε το ελικόπτερο πιθανόν προκειμένου να βγάλει μια σέλφι με το κινητό του τηλέφωνο. Κάποιο άτομο από την παρέα του ωστόσο, που ήταν παρόν στον θανάσιμο τραυματισμό, διέψευσε μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail τον ισχυρισμό, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες ασφαλείας.

Το πρωτόκολλο ασφαλούς αποβίβασης επιβάλλει στον χειριστή να καλέσει τους επιβάτες να παραμείνουν στην καμπίνα μέχρι ότου οι έλικες σταματήσουν να κινούνται.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: