Δεν θα παράσχει στέγη στους αποσπασμένους αστυνομικούς ο Δήμος Μυκόνου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Μυκόνου να μην παράσχει φέτος στέγη, στους αποσπασμένους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο νησί για ενίσχυση της αστυνόμευση τους θερινούς μήνες.

Και ενώ πέρυσι είχε παραχωρήσει δωρεάν καταλύματα στους αστυνομικούς, φέτος άλλαξε τακτική, με τους αποσπασμένους να ζητάνε να φύγουν από τη Μύκονο γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά των ενοικίων.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων «γιατί άλλαξε στάση ο κ. Δήμαρχος ενώ γνωρίζει πόσο υψηλό είναι το κόστος διαβίωσης στο δήμο του; Που αποσκοπεί και ποιος παράγοντας συνετέλεσε κατά καθοριστικό τρόπο στην ξαφνική αλλαγή στάσης του;». Και καταλήγει: «Λυπούμαστε για αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη και καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποδείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών που θα επισκεφθούν αυτόν τον δημοφιλή παγκοσμίως τουριστικό προορισμό. Τέλος, αναμένουμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να μην εκδώσει καμία διαταγή για αποσπάσεις αν δεν εξασφαλιστεί η δωρεάν διαμονή των συναδέλφων μας».

Από την πλευρά του ο Δήμος Μυκόνου απάντησε λέγοντας ότι: «Η σημερινή Δημοτική αρχή είναι αυτή που πρώτη διεκδίκησε και εφάρμοσε στην πράξη την παροχή κινήτρων για σίτιση και τη στέγαση στους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται να στελεχώσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Μύκονο παρέχοντας τους μάλιστα τα τελευταία 4 χρόνια έναν «13» μισθό ως ελάχιστο φόρο τιμής για το δύσκολο έργο που επιτελούν. Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια παρέχεται δωρεάν διατροφή (2 γεύματα ημερησίως) τόσο σε δόκιμους όσο και σε μόνιμους αστυνομικούς. Ειδικότερα για τη φετινή σεζόν, ο Δήμος φρόντισε να έχει διαθέσιμα καταλύματα για τη διαμονή όσων αστυνομικών ενισχύσουν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, παρέχοντάς τα δωρεάν, δείχνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την απόλυτη στήριξή του στα σώματα ασφαλείας».

Όπως αναφέρει ο Δήμος, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αφουγκραζόμενο το αίτημά του για επαρκή στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, εξέδωσε διαταγή για την απόσπαση 30 περίπου Αστυνομικών με έξοδα δημοσίου, δίνοντάς τους την επιλογή είτε να διαμείνουν δωρεάν στα καταλύματα που διαθέτει ο Δήμος είτε να ενοικιάσουν μόνοι τους κάποιο κατάλυμα εφόσον αυτό επιθυμούν. Επίσης, γνωστοποιεί ότι διέθεσε για τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης κτίριο που ανήκει στο Δήμο και φρόντισε να ανασκευαστεί σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή δομή για την αστυνομία.

Και καταλήγοντας τονίζει: «Με βάση όλα τα παραπάνω, προς όφελος της ασφάλειας της Μυκόνου και των αστυνομικών τους οποίους και τιμούμε και εκτιμούμε για το έργο τους, η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ σχετικά με την υποδοχή των νέων αστυνομικών στη Μύκονο δεν έχει καμία πραγματική βάση».

newsbreak.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: