Στο «σφυρί» η βίλα (Calle Mar Α.Ε.) στα Κανάλια της Μυκόνου

Η βίλα στα Κανάλια της Μυκόνου

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, αναμένεται ο πλειστηριασμός σε βάρος της εταιρείας Calle Mar Α.Ε. (Κάγιε Μαρ Κτηματική) που κατέχει ακίνητο στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου. Οφειλέτης είναι η λιβεριανή Coast Services Ltd., ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 800.000 δολάρια (679.694 ευρώ) «με ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού της προσημείωσης υποθήκης (2.934.702,86 ευρώ)». Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες που είναι λειτουργικά ενωμένες και αποτελούν μια ενιαία κατοικία με συνολικό εμβαδό 589,80 τ.μ., γκαράζ 40,30 τ.μ., πισίνα κ.ά.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.640.000 ευρώ.

Το ακίνητο περιήλθε στην Calle Mar Α.Ε. με αγορά από την Coast Services Ltd που έγινε το 2003.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Αναβολούσα – Κανάλια» στη δυτική πλευρά του νησιού της Μυκόνου και κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Διακόφτη. Απέχει 50 μέτρα από τη θάλασσα και είναι σε απόσταση 15-20 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Χώρα της Μυκόνου.

Η περιοχή, κατά την έκθεση, χαρακτηρίζεται κυρίως από ιδιωτικά κτίρια κατοικιών- μονοκατοικιών, καθώς και από συγκροτήματα κατοικιών τύπου μεζονέτας, με «πόλο έλξης» την κοντινή και δημοφιλέστατη παραλία του Ορνού.

Στην άμεση και στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου υπάρχουν μερικές από τις πιο υπερπολυτελείς βίλες του νησιού και πολλά πολυτελή καταλύματα.

Το αγροτεμάχιο στο οποίο έχει ανεγερθεί το συγκρότημα κατοικιών βρίσκεται εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, έχει επιφάνεια 4.115,17 τ.μ. και διαθέτει πρόσοψη σε αγροτικό δρόμο. Όπως σημειώνεται «το γήπεδο δεν είναι άρτιο σήμερα ως προς τα γεωμετρικά του στοιχεία και δεν είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις».

Εντός του αγροτεμαχίου έχουν συσταθεί 4 κάθετες ιδιοκτησίες και υπάρχει συγκρότημα 4 κατοικιών εκ των οποίων στον πλειστηριασμό βγαίνουν οι δύο.

Η κάθετη ιδιοκτησία I έχει εμβαδόν 802,75 τ.μ. και η κατοικία «1» έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο γήπεδο 250/1000 Η κάθετη ιδιοκτησία 2 έχει εμβαδόν 1000,44 τ.μ. και η κατοικία «2» έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο γήπεδο επίσης 250/1000, ενώ όπως προκύπτει από την αυτοψία είναι λειτουργικά ενωμένες.

Τι περιλαμβάνει και οι αυθαιρεσίες

Στην έκθεση τονίζεται ότι υπάρχουν εκτεταμένες αυθαιρεσίες κατά την κατασκευή. Έτσι, η πρώτη κατοικία αποτελείται από ισόγειο 100 τ.μ. (50 τ.μ. καθ’ υπέρβαση της άδειας) και όροφο 85 τ.μ. εξ ολοκλήρου καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας, έχοντας συνολική επιφάνεια 185 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί πισίνα σύμφωνα με την άδεια αλλά και επιπλέον βοηθητικοί χώροι (αποθήκη, μπάνιο, μηχανοστάσιο της πισίνας και άλλες διαμορφώσεις) που δεν προβλέπονταν στην άδεια.

Η δεύτερη κατοικία αποτελείται από ισόγειο 190,92 τ.μ. (140,92 τ.μ. καθ’ υπέρβαση της άδειας), όροφο 199,32 τ.μ. και σοφίτα με κύρια χρήση 14,56 τ.μ. εξ ολοκλήρου καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας. Η συνολική επιφάνεια είναι 404,80 τ.μ., ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί γκαράζ 40,30 τ.μ. εξ ολοκλήρου καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας.

Συνολικά η ενιαία κατοικία, η οποία εξωτερικά χαρακτηρίζεται σε «άριστη κατάσταση συντήρησης» αποτελείται από χώρους κύριας χρήσης 589,80 τ.μ.

Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς, για την πρώτη κάθετη ιδιοκτησία έχει οριστεί στις 830.000 ευρώ, για τη δεύτερη σε 1.810.000 ευρώ και ως ενιαίο λειτουργικά και οικονομικά σύνολο στα 2.640.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι το κόστος τακτοποίησης των αυθαιρεσιών έχει αφαιρεθεί από την εμπορική αξία του ακινήτου.

Τα δύο ακίνητα βαρύνονται με προσημείωση ποσού 1.000.000.000 δραχμών κατά της Coast Services Limited και αρχικά υπέρ Τράπεζας Κύπρου Λ.Τ.Δ σήμερα δε υπερ. της VEGA II NPL FINANCE DAC ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, καθώς και με την  κατάσχεση που έγινε στις 13 Μαΐου 2021 από την Intrum Hellas.

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: