Στο σφυρί η έκταση των 44,6 στρεμμάτων στην Μύκονο των Περρωτή-Σαραντόπουλου

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Την επανεμφάνισή τους έκαναν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι εκτάσεις στην Μύκονο που ανήκουν στην εταιρεία Έκτακτον, η οποία συνδέεται με τον Γιάννη Περρωτή, τον Δημήτρη Ευγένιο Περρωτή και τον Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος είναι γνωστός από την μακροχρόνια διαδρομή του στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλοι.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να βγουν σε πλειστηριασμό τον περασμένο Φεβρουάριο με τη διαδικασία, ωστόσο, να αναστέλλεται στο παρά πέντε, θα βρεθούν αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 30 Ιουνίου ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Ουσιαστικά πρόκειται για 3 αγροτεμάχια συνολικής επιφάνειας 44,6 στρεμμάτων, τα οποία αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης έκτασης 128 στρεμμάτων στη θέση Κούνδουρος-Ακρωτήρι Αγράρι στο Νησί των Ανέμων.

Η Έκτακτον είχε καταθέσει αίτημα αποκοπής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου, ζητώντας την διόρθωση προς τα πάνω των τιμών πρώτης προσφοράς που είχαν οριστεί στην προηγούμενη έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, κάτι που έγινε εν μέρει δεκτό.

Τα τρία αγροτεμάχια επιφάνειας 10.656,20 τ.μ., 13.970,10 τ.μ. και 20.001,70 τ.μ. αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έκτασης, την οποία απαρτίζουν 19 αγροτεμάχια τα οποία ανήκουν είτε σε οφειλέτριες εταιρίες, συμφερόντων των Περρωτή-Σαραντόπουλου, είτε σε μετόχους αυτών των εταιρειών, που έχουν παραχωρήσει δικαίωμα υποθήκης.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Πρωτοδικείου

Ενώπιον της δικαιοσύνης υποστηρίχθηκε ότι οι τιμές πρώτης προσφοράς θα πρέπει να αυξηθούν καθώς τα εν λόγω ακίνητα χωροθετούνται στην μπλε ζώνη, η οποία είναι η ευνοϊκότερη από τις ζώνες του νησιού.

Να σημειωθεί ότι στην μπλε ζώνη επιτρέπεται η ανέγερση κτισμάτων για κάθε οικιστική, τουριστική και εμπορική, ψυχαγωγική χρήση. Επιπλέον, παρουσιάστηκε μια έκθεση, η οποία προσδιόρισε την αξία των κατασχεθέντων ακινήτων, στο ποσό των 4,070 εκατ. ευρώ για το πρώτο, στο ποσό των 4,072 εκατ. ευρώ για το δεύτερο και στο ποσό των 8,197 εκατ. ευρώ για το τρίτο ακίνητο.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και σε μια προσφορά που υποβλήθηκε στους ιδιοκτήτες όλων των ακινήτων για την αγορά της ενιαίας έκτασης, η οποία άγγιξε τα 17 εκατ. ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά 24% σε σχέση με την έκθεση εκτίμησης όπως υποστήριξε ο Ιωάννης Περρωτής.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Σύρου έλαβε υπόψη αυτά τα στοιχεία και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αξιοποίησης των αγροτεμαχίων, τις συγκριτικές τιμές πώλησης αδόμητων ακινήτων στη Μύκονο (από 116 ευρώ ανά τ.μ. έως και 500 ευρώ ανά τ.μ.), τη μορφή και την ιδιοσυστασία του εδάφους τους (βραχώδης κατά το μεγαλύτερο μέρος χωρίς διαμορφώσεις ), το κόστος που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση οικοδομικών εργασιών και τις συνθήκες της κτηματαγοράς, αποφάσισε η τιμή πρώτης προσφοράς για τα 2 πρώτα ακίνητα να τεθεί στα 2 εκατ. ευρώ για το καθένα και για το τρίτο στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Η περιοχή που βρίσκονται τα αγροτεμάχια

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Πρωτοδικείου, η παραλία του Αγραρίου βρίσκεται μεταξύ της παραλίας του Super Paradise και της παραλίας Ελιά και του κόλπου του Καλού Λιβαδιού και είναι τουριστικά ανεπτυγμένη, προσελκύοντας πλήθος τουριστών.

Στην εν λόγω δε περιοχή υπάρχουν μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών τύπου μεζονέτας και λίγες τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα αγροτεμάχια, που όλα έχουν θέα προς την παραλία και τη θάλασσα και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτή, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έκτασης, την οποία απαρτίζουν 19 αγροτεμάχια, τα οποία  επίσης βγαίνουν σε πλειστηριασμό την ίδια ημέρα. 

Τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια προέκυψαν από την κατάτμηση της μεγαλύτερης έκτασης και καταλαμβάνουν την ανατολική πλαγιά του υψώματος και τον κάβο που βρίσκεται νότιά του.

Η συνολική έκταση αποτελείται από δύο τμήματα που εντοπίζονται εκατέρωθεν της παλαιάς αγροτικής οδού, που καταλήγει στην δυτική άκρη της παραλίας.

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: