Στο σφυρί πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κέρκυρα

Μπορεί ο τουρισμός να θεωρείται ένα από τα βαριά χαρτιά της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα “σύννεφα” των οικονομικών προβλημάτων δεν αγγίζουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων, τα οποία εντοπίζονται τόσο σε νησιωτικούς όσο και σε χερσαίους προορισμούς, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους νέους πλειστηριασμούς, που έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στις τουριστικές μονάδες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται ένα πολυτελές τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο στο Γύθειο, ένα πεντάστερο στην χώρα της Μυκόνου καθώς και καταλύματα σε Κέρκυρα, Κω και Κεφαλονιά.

Στις 26 Ιουνίου θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί-εφόσον δεν προηγηθεί κάποια ενέργεια αναστολής-για το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Margo Luxury Suites, το οποίο βρίσκεται στην παραλία Μαυροβουνίου στο Γύθειο της Λακωνίας με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 2,245 εκατ. ευρώ. Το τουριστικό κατάλυμα, το οποίο λειτουργεί κανονικά, έχει οικοδομηθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.471,36 τ.μ., το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και βρίσκεται εντός οικισμού. Το ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 67 κλινών, 20 διαμερισμάτων/ 42 δωματίων και αποτελείται από τρεις κτιριακές ενότητες, πισίνα και εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, τα κτίρια βρίσκονται σε καλή κατάσταση με το επίπεδο συντήρησης να χαρακτηρίζεται ως συνήθης. Πέραν των κτηριακών ενοτήτων ο περιβάλλων χώρος είναι πολύ καλά διαμορφωμένος (ο αδόμητος χώρος του οικοπέδου είναι περίπου 1.200 τ.μ.), διασφαλίζοντας την άνετη κυκλοφορία και διαμονή των επισκεπτών με στρώσεις από λιθόπλακες και επιμελημένα παρτέρια.

Το πεντάστερο Three Shades Mykonos

Στις 13 Ιουλίου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί το πέντε αστέρων boutique ξενοδοχείο Three Shades Mykonos με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 3,48 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Πρόκειται για το πρώην Madoupa hotel, το οποίο ανακαινίστηκε και μετονομάστηκε σε Three Shades Mykonos. Η πολυτελής τουριστική μονάδα, η οποία αποτελείται από 25 δωμάτια, 50 κλινών, βρίσκεται στην νότια πλευρά της χώρας της Μυκόνου και λειτουργεί κανονικά κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, ωστόσο το 2021 παρέμεινε κλειστό. Το οικόπεδο εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο έχει συνολική επιφάνεια 4269,39 τ.μ. ενώ σύμφωνα με την οικοδομική άδεια του 1984 έχει κατασκευαστεί ξενοδοχείο Δ΄ τάξης επτά κτιρίων με συνολική επιφάνεια 1032,20 τ.μ.. Ωστόσο, η εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο έδειξε ότι η μονάδα έχει πλήρως και πολυτελώς ανακαινιστεί και διαθέτει εστιατόριο, πισίνα και μπαρ. Επιπλέον, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κεντρικό κτίριο είναι αποπερατωμένο εξωτερικά, ωστόσο στον περιβάλλοντα χώρο πραγματοποιούνται εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται. Προβλέπεται όμως από τις εργασίες επισκευής να είναι έτοιμο για την προσεχή σεζόν.

Στις 13 Μαΐου έχει δρομολογηθεί πλειστηριασμός για το δύο αστέρων ξενοδοχείο Andromeda Corfu, το οποίο διαθέτει 27 διαμερίσματα (19 δίκλινα διαμερίσματα, 8 μεζονέτες) και 35 δωμάτια (62 κλινών) και βρίσκεται στην κοινότητα Περουλάδων στον δήμο βόρειας Κέρκυρας. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 1,228 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 5.589,43 τ.μ., στο οποίο έχει κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία αποτελείται από τέσσερα κύρια κτίρια, εστιατόριο, μπαρ, μίνι μάρκετ, πισίνα, τζακούζι και βιολογικό καθαρισμό.

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: