Σύρου Δωρόθεος Β’: Ο διχασμός και η διχόνοια οδηγούν σε Εθνικές ήττες και καταστροφές,

Με θρησκευτική λαμπρότητα αλλά και την καλούμενη ιεροπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Σίκινο ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου

Προερχόμενος από τη Φολέγανδρο, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού-Παντανάσσης Σικίνου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Βουρλάκο και Θεόδωρο Αρσενικό, με την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασ. Μαράκη, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Μοναχής Δωροθέας, της Προϊσταμένης της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κας Εἰρήνης Τσαβαλά, των Διευθυντών, Εκπαιδευτικών και όλων των Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων κάθε εκπαιδευτικής Βαθμίδας του νησιού και πλήθους πιστών.

Ο κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του, απευθύνθηκε κατά πρώτον στους Μαθητές, διηγούμενος προς αυτούς διδακτικές ιστορίες και ευχόμενος για το αρξάμενο σχολικό έτος, και ακολούθως ανεφέρθη στους μεγαλυτέρους για το γεγονός της Υψὠσεως του Τιμίου Σταυρού, εξηγώντας και τονίζοντας πώς ο Σταυρός δίνει ελπίδα στη ζωή μας με την προοπτική της Αναστάσεως.

Ομίλησε, επίσης, και για τη σημερινή εκατοστή Επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι ο διχασμός και η διχόνοια οδηγούν σε Εθνικές ήττες και καταστροφές, ενώ η ομόνοια και η ομοψυχία νικά τους Πέρσες στη Σαλαμίνα και αποτινάσσει σκλαβιά 400 χρόνων!

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο και διένειμε σε όλους τους μαθητές της Σικίνου, όπως εχθές της Φολεγάνδρου, τσάντες με Σχολικό υλικό, που είχαν προσφερθεί από ικανού χρόνου στην Ιερά Μητρόπολη από την Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» .

Ο Σεβασμιλωτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το απόγευμα θα βρίσκεται στην Ερμούπολη όπου και  θα παρακολουθήσει την Εκδήλωση με τίτλο «Σμύρνης Θύμησες», που παρουσιάζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης-Σύρου στο Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Άνδρο και το εσπέρας θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου.
Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στη Μύκονο.

dogma.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: