Τουρισμός: Εργαζόμενοι στη Μύκονο έμεναν σε καλύβες!

Με μελανά χρώματα περιγράφει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολούνται σήμερα χιλιάδες υπάλληλοι στα καταλύματα.

Εκτός από τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, η ΠΟΕΕΤ τονίζει πως οι εργαζόμενοι απασχολούνται συνεχόμενα επτά ημέρες την εβδομάδα, 10 ώρες την ημέρα και μάλιστα χωρίς να τηρείται η κλαδική συλλογική σύμβαση, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική.

«Υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που ζουν σε διαμερίσματα-τρώγλες, όπως για παράδειγμα στη Μύκονο όπου εργαζόμενοι έμεναν σε καλύβες(!)», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ, Γιώργος Στεφανάκης.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι και αυτή εργαζόμενης σε νησί, η οποία όπως καταγγέλλει στο σπίτι όπου διέμενε, είχε συγκάτοικους…αρουραίους.

«Η διοίκηση της Ομοσπονδίας επειδή δεν βλέπει να υπάρχει βούληση ούτε από τους εργοδότες, ούτε από την κυβέρνηση για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και των όρων αμοιβής προσανατολίζεται τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει και να αποφασίσει την στάση μας από εδώ και πέρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.

ergolavikoi.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: