Τσουχτερά πρόστιμα για ρίψη πυροτεχνημάτων στην Μύκονο

Τέλος στη ασύδοτη διασκέδαση και στην ανεξέλεγκτη φασαρία μετά τα μεσάνυχτα στην Μύκονο, έρχεται να βάλει η πρόσφατη απόφαση του Δήμου σχετικά με την απαγόρευση ρίψης πυροτεχνημάτων μετά τη 01:00 το βράδυ στο νησί. Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος προσπαθεί να διαφυλάξει την ηρεμία και να προστατεύσει τις ώρες κοινής ησυχίας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Η απόφαση δεν μένει μόνο στην απαγόρευση αλλά συνοδεύεται από άκρως τσουχτερά πρόστιμα που αγγίζουν ανά περίπτωση ακόμα και τις 10.000 ευρώ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις το πρόστιμο θα μπορεί να αγγίξει συνδυαστικά ακόμα και τις 20.000 ευρώ.

Τι αποφάσισε ο Δήμος

Έπειτα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, αποφασίστηκε ομόφωνα και εγκρίθηκε η απαγόρευση ρίψης πυροτεχνημάτων από την 01:00΄ βραδινή και καθ’ όλη την μετέπειτα διάρκεια της νύχτας προκειμένου να μην διαταράσσεται η κοινή ησυχία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Τα πρόστιμα που ορίζονται ανά παράβαση

Ιδιαιτέρως υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες, καθώς η επιτροπή μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, αποφάσισε και ορίζει τα εξής πρόστιμα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την πρόταση, περί απαγόρευσης μετά την 01:00 το βράδυ, το ποσό των 10.000€ για κάθε έναν υπεύθυνο και συγκεκριμένα:

– 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ακίνητου που πραγματοποιείται η εκδήλωση

– 10.000 ευρώ στον διοργανωτή εκδήλωσης και

– 10.000 ευρώ στο συνεργείο ρίψης των πυροτεχνημάτων

Μάλιστα, σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης καταστήματος και ο διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το ίδιο πρόσωπο, τότε, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου, το πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά σαν δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Δηλαδή, θα διπλασιάζεται και θα εκτοξεύεται στις 20.000 ευρώ.

koinignomi.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: