Έκτακτη Ανακοίνωση: Αλλαγή τοποθεσίας διεξαγωγής του 5ου χορευτικού φεστιβάλ με τίτλο “Ζορμπάς” στη Μύκονο

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο – ήταν προγραμματισμένη για το Γυαλό – λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και θα συνεχιστούν και αύριο στη Μύκονο. Ετσι λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μάη στις 19.00, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο. 

Έχουμε την τιμή να συμμετέχουν στην δράση οι κορυφαίοι του χώρου με τις ομάδες τους. Αυτοί που έχουν ταξιδέψει τους χορούς μας σε όλη την παγκόσμια σφαίρα.Δημήτρης Πετρόπουλος – Ακαδημία ΖεϊμπέκικουΝίκος Σολαρης , Άρωμα Παράδοσης, ΣυροςΠαναγιώτης Κατσικης, Τέχνες εν χορώ, ΠάτραΓιώργος Δρακόπουλος, Θυμαιταδαι, υnescoΧρήστος Σιακαλλης, Κύπροςκαι χορευτές της Μυκόνου. 

Ένας μικρός φόρος τιμής στους χορούς που τροφοδότησαν το τουριστικό ενδιαφέρον της Μυκόνου στην απαρχή της εδραίωσης του ως πολο ελξης. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους χορευτές του νησιού μας, χορευτές όπως ο Μπάμπης, που έφυγε χορεύοντας ζεϊμπέκικο στα βαθιά του γεράματα. 

Το ζεϊμπέκικο, ο βασιλιάς των λαϊκών χορών, εντάχθηκε πρόσφατα στο εθνικό μας ευρετήριο άυλης πολιτιστικης κληρονομιάς. Ένας στόχος που επετεύχθη υπό την ενορχήστρωση κ συντονισμό του Θωμά Κολοβού – Ελληνικό Κέντρο Ζειμπεκικου.

Ένα πλήθος από ακαδημαϊκούς, μουσικους, λογιους κ χορευτες, συνέβαλλαν απ’ όλο τον Ελληνισμό ώστε αυτός ο μοναδικός χορός να διακριθεί κ επικαιροποιηθει στο διηνεκές δίνοντας το στίγμα, την ταυτότητα της ελληνικής περήφανης, πολυπαθης ψυχής. Οι συμμετέχοντες μας, κορυφαίοι, ξεχωριστοί, διακεκριμένοι ,διάσημοι ,θα υπογραμμίσουν με το κύρος τους, το εύρος, τη διάσταση, την ιστορικότητα, την αίγλη που αρμόζει στους λαϊκούς μας Χορούς.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: