Μπορεί να παράγεται σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων, αλλά η πιο διάσημη είναι αυτή της Μυκόνου και πρόκειται για ένα τυρί ό,τι πρέπει για να συνοδέψει το ούζο και το τσίπουρό σας.

Οι λάτρεις του πικάντικου σίγουρα δεν φεύγουν από τις Κυκλάδες χωρίς να πάρουν λίγη αυθεντική κοπανιστή μαζί τους, ένα τυρί που αγαπούν τόσο οι μερακλήδες, όσο και αυτοί που έχουν εκλεπτυσμένο γούστο. Έχει αναγνωριστεί επίσημα ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και η παρασκευή της επιτρέπεται μόνο στις Κυκλάδες.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Οι αποκαλύψεις για τη Μύκονο των ‘80s και ‘90s – «Μεθύσια, ελευθερία και μια ολόκληρη σεξουαλική επανάσταση»
- Γιόρτασε την επέτειο της χειροτονίας του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δήλου & Μυκόνου στη Κίνα
- Γιάννης Βρούτσης από Μήλο: “Οι ξεχασμένες για χρόνια Κυκλάδες ξαναμπαίνουν δυναμικά στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας μας!”
- Σε φάση ολοκλήρωσης πάνω από 22 ξενοδοχειακά και οικιστικά έργα της PAROSTEC σε Κυκλάδες και Αττική
- Ξανά στην Μύκονο o θίασος “ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ”