Κορωνοϊός: Σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο η νέα παραλλαγή «Eris» – Αποτελεί ήδη το 14,6% των κρουσμάτων

Εξαπλώνεται γρήγορα – Θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες στη χώρα

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η «Eris», εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της χώρας (UKHSA). Μάλιστα, αποτελεί ήδη ένα στα επτά νέα κρούσματα.

Η νέα παραλλαγή είναι, επιστημονικά γνωστή, ως EG.5.1 και προέρχεται από την παραλλαγή Omicron. Το UKHSA, όπως μεταδίδει το Sky News, παρακολουθεί την εξέλιξή της λόγω της αύξησης των κρουσμάτων διεθνώς, ιδίως στην Ασία, και ταξινομήθηκε ως παραλλαγή στις 31 Ιουλίου.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αντιπροσωπεύει το 14,6% των περιπτώσεων και είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο στέλεχος του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται διαρκώς: Από 3,7% σε 4.403 περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα, σε 5,4% από 4.396 αυτήν την εβδομάδα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επίσης ότι αυξήθηκε το ποσοστό εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση καθώς τα ποσοστά κρουσμάτων COVID συνεχίζουν να αυξάνονται. Πάντως, ο «Αρκτούρος» είναι η κυρίαρχη παραλλαγή.

«Έχουμε επίσης δει μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγής στο νοσοκομείο στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων», δήλωσε η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA, τονίζοντας ότι «δεν βλέπουμε παρόμοια αύξηση στις εισαγωγές στη ΜΕΘ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτά τα ποσοστά».

Πριν από δύο εβδομάδες ο ΠΟΥ άρχισε να παρακολουθεί τη νέα παραλλαγή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) άρχισε να παρακολουθεί την παραλλαγή EG.5.1 πριν από δύο εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι αν και οι άνθρωποι προστατεύονται καλύτερα από τα εμβόλια και την προηγούμενη μόλυνση, οι χώρες δεν πρέπει να σταματήσουν να είναι σε επαγρύπνηση.

«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συμβουλεύει τα άτομα υψηλού κινδύνου να φορούν μάσκα σε χώρους με συνωστισμό, να λαμβάνουν ενισχυτικά όταν συνιστώνται και να διασφαλίζουν επαρκή αερισμό σε εσωτερικούς χώρους», είπε, συμπληρώνοντας: «Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν και να μην διαλύσουν τα συστήματα που κατασκεύασαν για τον κορωνοϊό».

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: