Έρευνα για τις τιμές στο κρέας πραγματοποιούν οι καταναλωτές έτσι ώστε το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης να τους στοιχίσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν στο Dnews ότι η ακρίβεια έχει κάνει τους πολίτες να μειώσουν αισθητά της ποσότητες που αγοράζουν συγκριτικά με το παρελθόν.
«Έρχονται και παραγγέλνουν λιγότερα και κυρίως κοτόπουλο καθώς είναι πιο φθηνό από τα υπόλοιπα κρεατικά», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης ιδιοκτήτης κρεοπωλείου.
Αξιοσημείωτη είναι δε η διαφορά των τιμών στην κρεαταγορά και τα κρεοπωλεία σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ.
Το Dnews παρουσιάζει αναλυτικά τις τιμές (το κιλό):
– Κεμπάπ: 8,50 ευρώ
– Μπιφτέκια κοτόπουλο – μοσχάρι: 8,50 ευρώ
– Κοτόπουλο ολόκληρο: 3,20 ευρώ
– Παιδακι: 3,20
– Κοντοσουβλι χοιρινό: 6,80
– Φτερούγες: 2,80
Σούπερ Μάρκετ
– Καλαμάκι χοιρινό: 6,30 ευρώ
– Παιδακι αρνί: 17 ευρώ
– Κοντοσούβλι χοιρινό: 7,90 ευρώ
– Μπιφτέκι μοσχάρι: 10,97 ευρώ
– Πανσέτες: 6,50 ευρώ
– Φτερούγες: 6,26 ευρώ
– Λουκάνικο: 8,70 ευρώ
– Κοτόπουλο ολόκληρο: 7,90 ευρώ
«Πήγα στο σούπερ μάρκετ για να πάρω διαφορά πράγματα για το μεθαυριανό τραπέζι. Είδα και τις τιμές στα κρέατα. Είναι απλησίαστες. Τώρα θα κατέβω στην αγορά για να ψωνίσω από εκεί. Είναι πιο φθηνά και φυσικά καλύτερης ποιότητας. Εδώ είναι κοροϊδία. Το κοτόπουλο είναι 5 ευρώ πιο ακριβό στο σούπερ μάρκετ σε σχέση με την αγορά. Ποια η λογική;», αναρωτιέται ο κ. Κλεάνθης στο Dnews.
Σημειώνεται ότι οι τιμές των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 6%, ενώ καταγράφεται μεγάλη απόκλιση στο κόστος των προϊόντων, από την παραγωγή στην αγορά.
«Προφανώς έχουμε μειώσει τις ποσότητες που καταναλώνουμε», λέει ο κ. Νίκος και συνεχίζει, «εδώ και μία εβδομάδα κάνουμε έρευνα στις τιμές για να δούμε που θα βρούμε τα φθηνότερα. Παλιά δεν είχαμε πρόβλημα ψωνίζαμε τελευταία στιγμή και σε αφθονία, πάντα περίσσευε φαγητό, πλέον δεν υπάρχουν αυτά, τα ξεχάσαμε, όλα με το σταγονόμετρο».
Από την πλευρά τους οι κρεοπώλεις, υποστηρίζουν ότι ανεξάρτητα από τις τιμές ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το τι αγοράζει.
«Όλοι πρέπει να τσεκάρουμε την προέλευση του κρέατος. Για παράδειγμα πολλοί σου πωλούν το αρνί ως ντόπιο, ενώ το έχουν αγοράσει απ έξω. Ο κιμάς επίσης, πάντα πρέπει να κόβεται παρουσία του πελάτη. Οι συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ είναι επικίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή. Δεν γνωρίζεις τι κιμάς είναι. Το ίδιο ισχύει και για τα τρικ που κάνουν τα σούπερ μάρκετ με τις τιμές και τις συσκευασίες. Εμείς στα κρεοπωλεία θα σου πουλήσουμε ένα κιλό κρέας αλλά θα είναι το καθαρό βάρος, και όχι συνολική τιμή με την συσκευασία», σημειώνει ο κ. Δημήτρης.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Επιθέσεις και Βανδαλισμοί κατά Εκπαιδευτικών: Η Σκοτεινή Πλευρά της Εκπαίδευσης στη Σύρο και τη Μύκονο
- Στέλλα Μιχαηλίδου: Η εκθαμβωτική Σταρ Ελλάς 2024 στη Μύκονο!
- Reconnect 2025: Η Ελίτ της Τεχνολογίας Συναντιέται στη Μύκονο – Μην το Χάσετε!
- Έφτασε η «Ώρα της Γης» 2025 – Πότε σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα
- Αλλάζει ξανά ο καιρός: Οριστικό τέλος στο κρύο – Επιστρέφει το «καλοκαιράκι»