Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων – Ξεκινούν αύριο για την Αθήνα οι αγρότες της Θεσσαλίας

Στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν δίνουν το πρώτο μεγάλο ραντεβού – Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και μπλόκα σε ολόκληρη την επικράτεια – Θα κλείνουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Οι επικεφαλής των μπλόκων διαμηνύουν ότι η συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση θα είναι μαζική με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να αναφέρουν ότι μόνο από τη Λάρισα αναμένεται να κινηθούν πάνω από 100 τρακτέρ προς την πρωτεύουσα.

Παράλληλα με τις προετοιμασίες των αγροτών, κινητικότητα επικρατεί και στην ΕΛΑΣ, με συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της αστυνομίας προκειμένου να αποτραπούν ανεξέλεγκτες κινήσεις αγροτικών μηχανημάτων στην Αθήνα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους αγροτοσυνδικαλιστές και όπως αναφέρουν πληροφορίες θα υπάρχει και αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, που θα έρθουν στην Αθήνα, τόσο στη διαδρομή από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και το αντίστροφο. Στόχος είναι, όπως λένε οι ίδιες πηγές, το συλλαλητήριο να γίνει ομαλά και να μην διαταραχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η οικονομική και κοινωνική ζωή στην πρωτεύουσα.

Τριψήφιος αριθμός τρακτέρ και δεκαδες λεωφορεία

Αναφορικά με τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο, ο κ. Μαρούδας εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλάμε για 50 λεωφορεία με αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα και για τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, χαρακτηρίζοντας συγκινητική αυτή την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων του, αφού δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι για την Αθήνα.

Διαβάστε την συνέχεια στο protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!