Κυριαρχία της ΝΔ δείχνουν οι τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις – Έως 34,3% το ποσοστό της

Διαφορά 16,5 μονάδων δείχνει η δημοσκόπηση της Metron – Επτά με οκτώ έδρες διεκδικεί η ΝΔ – Απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση του Excel από τον Στέφανο Κασσελάκη – Ενισχύονται Πλεύση και Νέα Αριστερά – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την αποχή

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου καταγράφουν οι τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής. 

Alco, MRB, Pulse και Μetron Analysis δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα με την Metron να υπολογίζει το ταβάνι της Νέας Δημοκρατίας στο 34,3%. Πολύ κοντά σε αυτήν την εκτίμηση είναι επίσης η MRB (34%) αλλά και η Pulse που υπολογίζει το ανώτατο όριό της ΝΔ στο 33,9%.

Η Alco υπολογίζει το εύρος της Νέας Δημοκρατίας στο 29,2% έως 33,6%, ωστόσο στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι καταγράφει μικρή μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση του Excel από τον Στέφανο Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι απώλειες των τελευταίων δύο ημερών για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ευνοούν την Πλέυση Ελευθερίας αλλά και τη Νέα Αριστερά που παλεύει πλέον με αξιώσεις να πιάσει το εκλογικό όριο του 3%. Σε ότι αφορά τον αντίκτυπο της υπόθεσης Πόθεν Έσχες, από την έρευνα της Pulse προκύπτει ότι διακόπηκε η ανοδική πορεία που κατέγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η Metron Analysis υπολογίζει τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 16,5 μονάδες η οποία είναι μεγαλύτερη από το ποσοστό που φέρεται να εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου (15,5%).

Η Ελληνική Λύση όπως δείχνουν οι μετρήσεις θα κερδίσει από το ΚΚΕ τη μάχη για την τέταρτη θέση, ενώ ενισχυμένο παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες και η Νίκη.

Σύμφωνα με τη Metron, το ποσοστό της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναμένεται να κυμανθεί κάτω από το 50%. Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων η ΝΔ έχει το μεγαλύτερο μέρος καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα.  

Η δημοσκόπηση της ALCO

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου καταγράφει η κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

To κυβερνών κόμμα είναι πιθανό να ξεπεράσει τον εκλογικό στόχο που είχε θέσει, καθώς το ταβάνι της ΝΔ υπολογίζεται στο 33,6% ενώ το κατώτατο όριο της ΝΔ είναι στο 29,2%.

Δείτε βίντεο protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:

Translate »
error: Content is protected !!