Λευκός Οίκος: Ανακοίνωση – κόλαφος για τον Ερντογάν – “Εξαιρετική απειλή η Τουρκία για την ασφάλεια των ΗΠΑ”

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει την Τουρκία ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, σε επίσημη αναφορά του προς το Κογκρέσο.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, η οποία στηλιτεύει τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Νέα Υόρκη, Χριστόδουλος Αθανασάτος, ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει την Τουρκία ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, σε επίσημη αναφορά του προς το Κογκρέσο.

Πρόκειται για την επίσημη προειδοποίηση του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο για τη συνέχιση της κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Συρία.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναφέρει ότι οι ενέργειες της Τουρκίας – με την επίθεσή της εναντίον των Κούρδων της Συρίας – υπονομεύουν την εκστρατεία εναντίον του ισλαμικού κράτους, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αμάχων όπως επίσης και την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η κατάσταση στη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας ή ISIS, θέτει σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Συνεπώς, εξακολουθεί να αποτελεί ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου, αποφάσισα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε με το εκτελεστικό διάταγμα 13894 όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία και σε σχέση με αυτήν”.

Δείτε το έγγραφο:

Λευκός Οίκος: Ανακοίνωση - κόλαφος για τον Ερντογάν - "Εξαιρετική απειλή η Τουρκία για την ασφάλεια των ΗΠΑ"

thetoc.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!