Μακελειό στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι πέντε ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης – Κατάγονται από την Ινγκουσετία στον Βόρειο Καύκασο

Νέες, ανεπιβεβαίωτες αναφορές έρχονται στη δημοσιότητα για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ρωσίας, στη Μόσχα.

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης κατέθεσαν ότι οι δράστες έμοιαζαν με «Ασιάτες και Καυκάσιους» και επικοινωνούσαν σε «ξένη γλώσσα, όχι ρωσικά», σύμφωνα με το ΝΕΧΤΑ.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι οι καταζητούμενοι είναι γηγενείς της Ινγκουσετίας και δημοσιεύουν φωτογραφίες των φερόμενων ως τρομοκρατών.

ypoptoi 1 a701f

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούν έναν αριθμό ανδρών από την Ινγκουσετία που θεωρούνται ύποπτοι για τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα», αναφέρει το Visegrád 24.

ypoptoi2 1 1003d

Οι Ινγκουσέτιοι είναι βορειοανατολική Καυκάσια εθνότητα που κατοικεί στον Βόρειο Καύκασο, κυρίως στην Ινγκουσετία, μια ομοσπονδιακή δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι, όσον αφορά το θρήσκευμα, κατά κύριο λόγο Σουνίτες Μουσουλμάνοι και μιλούν τα ινγκουσετικά. Είναι γνωστοί και ως Βαϊνάχ.

Η Ινγκουσετία κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από αυτόχθονες καυκάσιους πληθυσμούς τους Ινγκούς (77,3%) και Τσετσένους (20,4%). Κατά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την παρουσία του ένα κίνημα απόσχισης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το οποίο όμως περιορίζεται σε μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα και δεν έχει αποκτήσει τη μαζικότητα του αντιστοίχου της Τσετσενίας.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!