Με περιλαίμιο που αναγράφει «Δήμος Μυκόνου» τα αδέσποτα του νησιού

Ο Δήμος Μυκόνου «υιοθετεί» τα αδέσποτα του νησιού.

Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Μυκόνου πλέον θα έχουν το δικό τους περιλαίμιο που θα αναγράφει «Δήμος Μυκόνου». Αυτό αποτελεί μια δράση που υιοθετεί ο Δήμος Μυκόνου και μέρος της σύμβασης που υπέγραψε για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η σύμβαση επίσης αφορά την αμοιβή κτηνιατρικής περίθαλψης και άλλων ενεργειών για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα αδέσποτα του νησιού όπου επίσης προβλέπονται τα εξής:

Στείρωση.
Έλεγχος.
Εμβολιασμός.
Αποπαρασίτωση.
Παρακολούθηση.
Σήμανση.
Ηλεκτρονική ταυτότητα.
Νοσηλεία.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τοποθέτηση περιλαίμιου που αναγράφει «Δήμος Μυκόνου».
Δήλωση ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των ζώων στο αρμόδιο Υπουργείο.

Επιπλέον, η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα πραγματοποιείται με τη συνεργασία και συμβολή Δήμου, φιλοζωικών σωματείων και πολιτών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 200.000,00 € για ένα έτος και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, όπως ενημερώνει ο Δήμος Μυκόνου. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Δήμος δαπάνησε περίπου 13.οοο ευρώ για την σίτιση των αδέσποτων του νησιού για τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος δεν αρνείται και την βοήθεια στα ζωάκια στις γειτονιές του νησιού και σε εκείνους που τα περιθάλπουν με τα προγράμματα που υλοποιεί.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα διασφαλίζουν την ευζωία των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας, δίνοντας λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες συνεργαζόμαστε από κοινού και υλοποιούμε δράσεις που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη φαινομένων κακοποίησης και εγκατάλειψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό μας προς αυτά. Είναι ζήτημα πολιτισμού για το νησί μας».

irafina.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!