Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Ισραήλ – Όλοι περιμένουν χτύπημα του Ιράν, στην περιοχή το «Αιζενχάουερ»

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η απειλή του Ιράν για το Ισραήλ είναι «πραγματική».

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι οι ισραηλινοί υπό το φόβο το Ιράν να πλήξει την ισραηλινή Επικράτεια με βαλλιστικούς πυραύλους και drone σε απάντηση για το χτύπημα στη Δαμασκό που έγινε πριν μερικές ημέρες.

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Herzi Halevi έκανε νωρίτερα την Παρασκευή μια «ολοκληρωμένη» αξιολόγηση της «ετοιμότητας του στρατού για όλα τα σενάρια», πριν συναντηθεί με τον αρχηγό της CENTCOM στρατηγό Michael Erik Kurilla.

Η αξιολόγηση και η συνάντηση που ακολούθησε έρχονται εν μέσω αυξημένου συναγερμού στο Ισραήλ για πιθανή ιρανική επίθεση στη χώρα, με το Ιράν να απειλεί να απαντήσει στη δολοφονία δύο στρατηγών μεταξύ πολλών αξιωματικών του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη Δαμασκό της Συρίας την περασμένη εβδομάδα.

ισραηλ, ιραν

Φωτογραφία: Υποστράτηγος Herzi Halevi και στρατηγός Michael Erik Kurilla | IDF/Telegram

«Οι IDF είναι καλά προετοιμασμένες στην επίθεση και την άμυνα απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και είμαστε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εδώ και περίπου έξι μήνες. Οι IDF συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τι συμβαίνει στο Ιράν και σε διάφορα πεδία, ενώ προετοιμάζονται συνεχώς για να αντιμετωπίσουν τις υπάρχουσες και πιθανές απειλές σε συντονισμό με τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει ο Halevi μετά την αξιολόγηση, σε σχόλια που δημοσιεύτηκαν από τις IDF.

«Οι δυνάμεις μας είναι προετοιμασμένες και έτοιμες ανά πάσα στιγμή και έναντι οποιουδήποτε σεναρίου», προσθέτει.

Στην αξιολόγηση συμμετείχαν ο υπαρχηγός του Επιτελείου, υποστράτηγος Amir Baram, ο αρχηγός της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, υποστράτηγος Oded Basiuk, ο αρχηγός της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, υποστράτηγος Aharon Haliva, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, υποστράτηγος Tomer Bar, ο διοικητής της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου, υποστράτηγος Rafi Milo, και άλλοι αξιωματικοί, αναφέρει το IDF.

Οι IDF λένε ότι οι ανώτατοι διοικητές παρουσίασαν τις προετοιμασίες τους «για επίθεση και άμυνα, ενώ αναφέρθηκαν σε πιθανά σενάρια και προσάρμοσαν την επιχειρησιακή αντίδραση».

Ο Μπάιντεν περιμένει επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «αργά ή γρήγορα»

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του είναι «αφοσιωμένη» στην υπεράσπισή του, προειδοποιώντας ταυτόχρονα την Τεχεράνη.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το μήνυμά του προς το Ιράν, το οποίο έχει απειλήσει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ισραήλ, είναι απλώς «μην το κάνετε», υποστηρίζοντας ότι περιμένει επίθεση της Τεχεράνης «αργά ή γρήγορα».

«Δεν θέλω να υπεισέλθω σε ασφαλείς πληροφορίες, αλλά η προσδοκία μου είναι ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε πόσο επικείμενη είναι μια επίθεση στο Ισραήλ.

«Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε την συνέχεια στο ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!