Μια διαφορετική… στάνη στη Μύκονο φέρνει το παρελθόν στο μέλλον

Το περίφημο La Bergerie (στα γαλλικά η «στάνη») με την υπογραφή των Mykonos Architects είναι επάξια ένας εκ των νικητών των βραβείων GRAIL 2024 – και στοχεύει στη διατήρηση της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, δημιουργώντας μια αφήγηση με αυθεντική αισθητηριακή εμπειρία.

Το έργο είχε στόχο του την επιστροφή στην αυθεντικότητα. Άλλωστε, το κύριο αίτημα του πελάτη ήταν να μπορέσει να ξεχάσει την τρέλα της πόλης, της ζωής και της κοινωνίας, όταν έρχεται στο μυκονιάτικο σπίτι του, να αφήσει τα παπούτσια του στην γκαρνταρόμπα και να νιώθει πως γίνεται ένα με τη φύση και τον περιβάλλοντα χώρο.

«Εμπνεόμενοι από τη βαθιά εκτίμηση του πελάτη για την κυκλαδίτικη αισθητική, οραματιστήκαμε τον μετασχηματισμό της ιδιοκτησίας σε έναν εξελιγμένο παράδεισο, προσαρτίζοντας στην υπάρχουσα θερινή κατοικία χειμερινούς χώρους διημέρευσης, καθώς και την ένταξη μιας φάρμας και ενός περιβολιού. Το έργο στοχεύει να αναβιώσει το χαμένο πνεύμα της Μυκόνου, αποτελώντας μια σημαντική πρόκληση για το γραφείο μας», εξηγούν οι αρχιτέκτονες χαρακτηριστικά.

Μόλις είχε αποκτήσει δύο γειτονικά ακίνητα και το σχέδιο ήταν να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα θερινή του κατοικία, δημιουργώντας σε ένα από τα δυο κτίρια μια αίθουσα γιόγκα και ένα τεράστιο σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, συν επιπλέον τέσσερα δωμάτια – και ένα διαμέρισμα προσωπικού, στη μέση της δικής του ιδιωτικής φάρμας.

Ο στόχος ήταν να συνδεθούν όλα χωρίς καμία αναστάτωση ώστε να ο ιδιοκτήτης να νιώθει πως ο χρόνος σταματά στην πύλη του. Και, όλα αυτά, ενσωματώνοντας τις προφανείς σύγχρονες ανάγκες και την πολυτέλεια.

mononews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!