Ελληνική παραλία στις 20 πιο ακριβές του κόσμου

Η διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή κοστίζει κατά μέσο όρο 300 ευρώ.

Μία ελληνική παραλία κατατάχθηκε στη λίστα με τις πιο ακριβές για επίσκεψη στον κόσμο. Σύμφωνα με το TravelMag, η παραλία στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου είναι από τις πιο «απλησίαστες» οικονονικά στους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Το TravelMag κατέταξε τον Πλατύ Γιαλό στη 17 θέση με τις πιο ακριβές για επίσκεψη, με τη φθηνότερη διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου ή ξενώνα εκεί κοντά να κοστίζει κατά μέσο όρο τα 300 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η έρευνα του TravelMag περιλαμβάνει παγκόσμιους προορισμούς που πληρούσαν συγκεκριμένα κριτήρια: έπρεπε να διαθέτουν τουλάχιστον είκοσι ξενοδοχεία και πανδοχεία και να έχουν τουλάχιστον μία παραλία.

https://www.youtube.com/watch?v=cy78nBBUvd4

Το περιοδικό υπολόγισε τη μέση τιμή για το πιο προσιτό δίκλινο δωμάτιο που διατίθεται σε κάθε προορισμό τον Αύγουστο του 2023. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα, λήφθηκαν υπόψη μόνο τα ξενοδοχεία με ελάχιστη βαθμολογία τριών αστέρων που βρίσκονται κοντά στην παραλία.

Οι 20 πιο ακριβοί παραλιακούς προορισμοί στον κόσμο

1. Νάντακετ, Μασαχουσέτη (ΗΠΑ) 694 δολάρια

2. Ποζιτάνο (Ιταλία) 481 δολάρια

3. Μότνακ, Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) 478 δολάρια

4. Σεν-Τροπέ (Γαλλία) 440 δολάρια

5. Kennebunkport, Μέιν (ΗΠΑ) 406 δολάρια

6. Προβινστάουν, Μασαχουσέτη (ΗΠΑ) 404 δολάρια

7. Κάπρι Τάουν (Ιταλία) 399 δολάρια

8. Μπαρ Χάρμπορ, Μέιν (ΗΠΑ) 384 δολάρια

9. Μονακό 381 δολάρια

10. Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια (ΗΠΑ) 360 δολάρια

11. Παραλία Rehoboth, Νταλαγουέαρ (ΗΠΑ) 359 δολάρια

12. Cape May, Νιου Τζέρσει (ΗΠΑ) 346 δολάρια

13. Πόρτλαντ, Μέιν (ΗΠΑ) 317 δολάρια

14. Ocean City, Νιου Τζέρσει (ΗΠΑ) 310 δολάρια

15. Κεντρική Ίμπιζα (Ισπανία) 310 δολάρια

16. Santa Eulària des Riu (Ισπανία) 307 δολάρια

17. Πλατύς Γιαλός (Ελλάδα) 299 δολάρια

18. Αμάλφι (Ιταλία) 295 δολάρια

19. Παραλία Πίσμο, Καλιφόρνια (ΗΠΑ) 293 δολάρια

20. Σάντα Μαργκερίτα Λιγκούρε (Ιταλία) 292 δολάρια

Η έρευνα εξέτασε όλους τους προορισμούς παγκοσμίως που είχαν τουλάχιστον 20 ξενοδοχεία/ξενώνες και τουλάχιστον μία παραλία. Το Nantucket Town, που βρίσκεται στο νησί Νάντακετ νότια του Cape Cod, προηγείται σαφώς στην κατάταξη με 694 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Το δεύτερο πιο ακριβό είναι το Ποζιτάνο, στην ακτή Αμάλφι της νότιας Ιταλίας, με 481 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Το Μόντακ, ένα χωριό στη χερσόνησο του Λονγκ Αιλαντ, είναι τρίτο, με 478 δολάρια ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο για το φθηνότερο δίκλινο δωμάτιο.

Συνολικά, οι ΗΠΑ φιλοξενούν 11 από τους 20 πιο ακριβούς παραλιακούς προορισμούς στην έρευνα του TravelMag, ενώ οι άλλοι εννέα προορισμοί βρίσκονται στην Ευρώπη. Με το Nantucket Town, το Kennebunkport, το Provincetown, το Μπαρ Χάρμπορ και το Πόρτλαντ, η Νέα Αγγλία αντιπροσωπεύεται από συνολικά πέντε προορισμούς.

Το διάσημο γαλλικό θέρετρο Σεν-Τροπε είναι ο τέταρτος πιο ακριβός παραλιακός προορισμός στον κόσμο με μέσο όρο 440 δολάρια ανά διανυκτέρευση, ενώ η πόλη-κράτος του Μονακό, που βρίσκεται επίσης στη γαλλική ριβέρια, κατατάσσεται στην ένατη πιο ακριβή θέση. Συνολικά τέσσερις ιταλικές παραλιακές πόλεις εμφανίζονται στη λίστα: το Ποζιτάνο, η πόλη Κάπρι, το Αμάλφι και η Σάντα Μαργκερίτα Λιγκούρε.

(με πληροφορίες από greekreporter, travelmag)

huffingtonpost.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!