«Μια γεύση τρικυμίας στα χείλη», έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου η έκθεση της Αλεξίας Κουδιγκέλη

H Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου σε συνεργασία με την γκαλερί «αγκάθι– κartάλος» διοργανώνει και παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξίας Κουδιγκέλη με τίτλο «Μια Γεύση Τρικυμίας στα Χείλη».

«Με αυτή τη συλλογή μεταφέρω στον καμβά τα χρώματα και τις υφές των ποιητών όχι όπως εκείνοι τα ένιωσαν αλλά όπως τα βίωσα εγώ. Ένα έργο τέχνης αφορά τόσο τον δημιουργό όσο και τον άνθρωπο που αγγίζει. Δεν χρειάζεται να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Δεν είναι γρίφος η Τέχνη, είναι καθρέφτης. Εσύ τι βλέπεις, εσύ πως το βιώνεις έχει σημασία» σημειώνει για την έκθεση η καλλιτένις. 

Η Αλεξία, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UAL) και με ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μια έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Μύκονο.

22__A_taste_of_storm_on_the_lips_50x50
25__Fear_not_the_Laistrygons_and_the_Cyclops__the_angry_Poseidon_40x40
4__To_hope_100x150

Η ποίηση αποτελεί πηγή έμπνευσης της ζωγραφικής συλλογής, καθώς έχουν αποτυπωθεί στον καμβά της Αλεξίας Κουδιγκέλη επιλεγμένα έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών, με τίτλο τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη από το ερωτικό του ποίημα «Η Μαρίνα των Βράχων».

 Η πινακοθήκη θα φιλοξενήσει μια ενότητα 25 ζωγραφικών έργων (ακρυλικό σε καμβά) ποικίλων διαστάσεων τα οποία αντανακλούν την εσωτερική ανησυχία, απόγνωση αλλά και ελπίδα που μοιράζονται οι ποιητές με τους αναγνωστές τους.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι τη συλλογή αυτή σαν ένα ταξίδι ναυτικού. Πολύ έντονα χρώματα, τρικυμίες, σκηνές που θυμίζουν την Μύκονο του προηγούμενου αιώνα και σκηνές ενός πιο σύγχρονου κόσμου. Θα έλεγα πως είναι μια συλλογή πιο τολμηρή από τις προηγούμενες, με κάθε ποίημα να προσφέρει την δική του χρωματική παλέτα και υφή, με αποτέλεσμα μια νέα κατεύθυνση για τη ζωγραφική μου» προσθέτει η εικαστικός.

Πληροφορίες
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου
Δε-Κυ: 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 12 μ.μ.

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: