Μύκονος: Τρίτο και… φαρμακερό σφυρί για δύο βίλες στον Κούνδουρο (pics)

Για τις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τις δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες που βγαίνουν με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 2,7 εκατ. ευρώ

Το τρίτο και πιθανότατα… φαρμακερό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει σε λίγες μέρες για δύο ημιτελείς πολυτελείς βίλες στην περιοχή Κούνδουρος της Μυκόνουοι οποίες είναι αρκετά «δημοφιλείς» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η «καριέρα» τους ξεκίνησε από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διενεργήθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός που είχε δύο σκέλη με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Το ένα σκέλος αφορούσε μια βίλα με πισίνα και με απέραντη θέα στο γαλάζιο που βγήκε με τιμή εκκίνησης 2,7 εκατ. ευρώ και άλλαξε χέρια με λίγες χιλιάδες ευρώ παραπάνω, καθώς κατακυρώθηκε στα 2.704.076 ευρώ.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στην ίδια περιοχή που βγήκαν με τιμή εκκίνησης στα 3,4 εκατ. ευρώ, για τις οποίες όμως δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Για αυτές το σφυρί χτύπησε ξανά στις 29 Μαρτίου και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, τώρα οδηγούνται για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20% (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας) και συγκεκριμένα στα 2.720.000 ευρώ.

Η περιοχή και τι περιλαμβάνουν

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ., που βρίσκεται στην θέση «Πλυντρί ή Κουφωκι ή Κούνδουρος», της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Μυκονίων. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δυο κατοικίες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, οι οικοδομές κατασκευάσθηκαν με την υπ’ αριθμ. 330/1994 οικοδομική άδεια η οποία αναθεωρήθηκε το 2004 από τη Δ/νση Πολεοδομίας Κυκλάδων και αποπερατώθηκαν με την υπ΄αρ. 514/2008.

Οι δυο αυτές κατοικίες έχουν ονομαστεί «2Β» και «3Β».

Η κατοικία «2Β» αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 28,88 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 24,41 τ.μ. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας επιφάνειας 56,98 τ.μ. Όπως σημειώνεται, το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα δυο άλλα επίπεδα λειτουργούν ενιαία.

Η κατοικία «3Β» αναπτύσσεται σε δυο στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,30 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 12,50 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 27,75 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, οι κατοικίες είναι ημιτελείς σε προχωρημένο όμως στάδιο ολοκλήρωσης, ενώ ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δυο πισίνες (μια για κάθε κατοικία).

Επιπλέον, κατά την έκθεση, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης χώρων στάθμευσης ισογείου σε χώρους κύριας χρήσης κατοικίας, καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «εκτιμάται ότι κατά τη συνήθη πρακτική στις περιπτώσεις σύγχρονων ιδιωτικών κατοικιών στην περιοχή της Μυκόνου, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης χώρων στάθμευσης ισογείου σε χώρους κύριας χρήσης κατοικίας, καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας. Είναι επίσης πιθανό με βάση την εξωτερική εικόνα του ακινήτου να έχει επεκταθεί η στάθμη του υπογείου εκτός νομίμου περιγράμματος καθ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας». Επίσης, αναφέρεται ότι δεν προκύπτει από τα στοιχεία υπαγωγή σε ρύθμιση για την τακτοποίηση των υπερβάσεων.

Πάντως και οι δύο κατοικίες χαρακτηρίζονται «σε πολύ καλή κατάσταση».

Η κατάσχεση και τα βάρη

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται σε βάρος του ιδιώτη Π. Λ. και το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 700.000 ευρώ πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, σύμφωνα με την σχετική διαταγή πληρωμής (από 14 Ιουνίου 2021).

Όσον αφορά τα βάρη των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών, υπάρχει προσημείωση ποσού 3 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από τον Ιούλιο του 2007, (όπου ακολούθησε μεταβολή του δικαιούχου σε Piraeus SNF Designated Activity Company στις 31 Αυγούστου 2020), προσημείωση ποσού 1,2 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από τον Μάιο του 2008 (όπου επίσης ακολούθησε μεταβολή δικαιούχου σε Sunrise I NPL στις 27 Σεπτεμβρίου 2021), καθώς και η κατάσχεση που οδηγεί στον πλειστηριασμό για ποσό 700.000 ευρώ στις 22 Ιουνίου 2022.

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: