Μιχαηλίδου: Ανεργία στο 8% και κατώτατος μισθός 950 ευρώ έως το 2027

Η ανάπτυξη της χώρας δεν γίνεται χωρίς την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Στόχος μας η ανεργία να υποχωρήσει στο 8% μέχρι το 2027 και ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ, τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας από το βήμα του 15ου συνέδριου της ΝΔ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της,

«Η ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «δεν γίνεται χωρίς την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό και να μειώνουμε την ανεργία», ενώ υπενθύμισε ότι «πριν από λίγες ημέρες προχωρήσαμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ».

Μιχαηλίδου: Tρεις μισθοί παραπάνω στην τσέπη από το 2019

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, προανήγγειλε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας εντός του έτους. Επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση της ειδικής παροχής μητρότητας και σε μη μισθωτές μητέρες αλλά και στη δυνατότητα που έχουν πλέον οι συνταξιούχοι να εργάζονται νόμιμα και να λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο.

Βιωσιμότητα ασφαλιστικού συστήματος

«Προνοούμε», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε άλλο σημείο της ομιλίας της: «για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και υλοποιούμε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης για να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με καλοπληρωμένες δουλειές».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στη διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας και στη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της, είπε: «η Νέα Δημοκρατία συνδέεται άρρηκτα με την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας. Μέσα από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, το κόμμα μας έχει παραμείνει ακλόνητο στις αρχές του, υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, υπηρετεί αδιάκοπα τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας, στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και στην πορεία της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, μπροστά στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πιστή στις αρχές και στην αποστολή της: να υπηρετεί τον πολίτη, να προωθεί την καινοτομία και να ενισχύει την κοινωνική συνοχή».

ot.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!