Μύκονος: Διακοπή ρεύματος για 2 ώρες – Με φακούς και κεριά οι τουρίστες (βίντεο)

«Ο κόσμος το πήρε ρομαντικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Μυκόνου

Διακοπή ρεύματος βύθισε στο σκοτάδι τη Μύκονο το βράδυ του Σαββάτου (05/08) και εκατοντάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να τα βγάλουν πέρα με φακούς και κεριά για λίγες ώρες.

Η Μύκονος βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας τεχνικής βλάβης, για περισσότερο από δύο ώρες, και οι τουρίστες προσπαθούσαν να συνεχίσουν τη διασκέδαση και τη βόλτα τους στα σκοτεινά πλέον σοκάκια στα Ματογιάννια και στην Μικρή Βενετία, σύμφωνα με το Mega.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισαν τα καταστήματα εστίασης, καθώς ήταν ώρα αιχμής και οι κουζίνες είχαν πάρει φωτιά. Κάποιοι πιο τυχεροί, όμως, είχαν καθίσει σε μαγαζιά που είχαν γεννήτριες.

«Γύρω στις 21.45 έγινε, από κάποια τεχνική βλάβη του δικτύου, μια διακοπή ρεύματος που επηρέασε τα 2/3 της χώρας της Μυκόνου και κράτησε περίπου λίγο πριν τις 12. Προφανώς επηρεάστηκαν κάποιες επιχειρήσεις, οι οποίες μείνανε χωρίς ρεύμα την ώρα που ήταν σε μεγάλη ζήτηση κυρίως εστιατόρια», δήλωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Μυκόνου.

Μάλιστα, όπως λένε κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, η διακοπή συνέβη γιατί χθες στο νησί είχε άπνοια και ζέστη και όλα τα κλιματιστικά ήταν αναμένα.

«Όλος ο κόσμος το πήρε ρομαντικά, σε μερικά στενάκια της Μυκόνου που ήτανθεοσκότεινα οπότε κινούνταν με τα κινητά, με τους φακούς, τα μαγαζιά βάλανε κεράκια, κάποια που είχαν γεννήτριες βάλανε μουσική. Εντάξει ήταν κάτι που οι ξένοι το διασκέδασαν, ρωτούσαν βέβαια πόσο θα κρατήσει γιατί τους απασχολούσε αν θα έχουν κλιματιστικά», συμπλήρωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

Σκοτάδι και δυσοσμία

Εκτός όμως από τη διακοπή ρεύματος, οι τουρίστες αντιμετώπισαν κι ένα άλλο πρόβλημα την προηγούμενη νύχτα. Το βράδυ της Παρασκευής (04/06) το παλιό λιμάνι πλημμύρισε από λύματα τα οποία έφθασαν ακόμη και μέχρι τα καταστήματα, ενώ εστιατόρια και καφέ άδειασαν.

Λύματα πλημμύρισαν και την παραλία στον Πλατύ Γιαλό το πρωί του Σαββάτου, όπου βρομιά και δυσωδία απομάκρυναν άπαντες από τις ξαπλώστρες.  Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς, το πρόβλημα στο σύστημα αποχέτευσης είναι χρόνιο.

Δείτε το βίντεο στο protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
%d