Μύκονος: Επενδύσεις ανταποδοτικές προς την τοπική οικονομία και κοινωνία

Το τουριστικό μοντέλο της Μεσογείου, με την ταχεία ανάπτυξη και επέκτασή του, τις τελευταίες δεκαετίες έχει συχνά προκαλέσει προβληματισμό για τη βιωσιμότητά του, την ικανότητά του να συνδυαστεί με υψηλά στάνταρντ διατηρησιμότητας και αντοχής των τουριστικών προορισμών, περιβαλλοντικής προστασίας και διατήρησης της υψηλής αισθητικής του μεσογειακού τοπίου.

Η αύξηση των τουριστικών ρευμάτων και ο επαπειλούμενος κορεσμός των τουριστικών χωρών αναδεικνύουν με όλο και μεγαλύτερη ένταση την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, ανταποδοτικές προς τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες και με σεβασμό στον πολιτισμό τους.

Αυτή τη φιλοσοφία ενστερνίζεται και εφαρμόζει η Southrock Asset Management, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021 από τον επιχειρηματία Γιάννη Δεληκανάκη και αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση τριών πολύ υψηλών προδιαγραφών τουριστικών projects στη Μύκονο. Η Southrock προχωρά στην επένδυση περισσότερων από 200 εκατ. ευρώ στις περιοχές Αγράρι, Φωκός και Άγιος Ιωάννης της Μυκόνου, ποσό που περιγράφει μια από τις σημαντικότερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το συγκρότημα “Mystique Rock” στο Αγράρι, ένα έργο – ορόσημο για τη νησιωτική Ελλάδα, αντικατοπτρίζει μια επενδυτική φιλοσοφία η οποία εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που απαιτεί μια υψηλών προδιαγραφών επένδυση στη Μύκονο: κορυφαία ποιότητα, τεχνικές προδιαγραφές και πλήρη περιβαλλοντική προστασία.

Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται χάρη σε μια σειρά προδιαγραφές του “Mystique Rock”:

● Χαμηλή δόμηση, πλήρως ενταγμένη στο περιβάλλον: μόλις 150 κλίνες σε έκταση 193 στρεμμάτων, που σημαίνει 12,5% λιγότερη δόμηση και 54% λιγότερη κάλυψη συγκριτικά από τα επιτρεπόμενα για το Αγράρι από το Προεδρικό Διάταγμα για τη Ζ.Ο.Ε. Μυκόνου.

● Πράσινη πιστοποίηση στο σύνολο των κατασκευών, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά τομείς, όπως η ενεργειακή απόδοση, η χρήση νερού, οι μεταφορές, η ρύπανση, τα απόβλητα, τα χρησιμοποιούμενα υλικά και το εσωτερικό περιβάλλον (ως προς την υγεία και την ευεξία).

● Τα μοναδικά αρχιτεκτονικά, ποιοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του συγκροτήματος, τα οποία αναπτύσσονται σε πλήρη αρμονία με τον χαρακτήρα και το περιβάλλον της περιοχής.

● Η προσέλκυση πολύ λίγων επισκεπτών με πολύ υψηλή εισοδηματική στάθμη, ώστε η αναλογία πολύ υψηλών εσόδων και ελάχιστης επιβάρυνσης να αποδίδει τον αναλογούντα σεβασμό στην περιοχή και στην τοπική κοινωνία.

● Οι υπηρεσίες 6 αστέρων που θα προσφέρει το “Mystique Rock” δημιουργούν την ανάγκη για 260 νέες – εποχικές και μόνιμες – θέσεις εργασίας.

Το δεύτερο σκέλος της μεγάλης επένδυσης που υλοποιεί η Southrock διατηρώντας όλες τις αρχές που διέπουν το project στο Αγράρι, αφορά τον Φωκό, ένα εμβληματικό τοπόσημο για τη Μύκονο, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων. Εκεί το συγκρότημα “Eclectic Eden” σέβεται απολύτως τον μοναδικό χαρακτήρα της ελάχιστα ανεπτυγμένης περιοχής, η οποία θυμίζει τη Μύκονο πριν από την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη. Ο χαρακτήρας, η αισθητική και η φυσική ομορφιά συνδυάζονται αρμονικά με τις σύγχρονες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές του έργου της Southrock.

Τέλος, η εταιρεία ανακαινίζει επτά υπερπολυτελείς βίλες σε μια έκταση 8.010 τ.μ. στον Άγιο Ιωάννη, όπου βρίσκεται το συγκρότημα “St. John Reserve”. Η περιοχή αυτή είναι ένας εμβληματικός προορισμός της Μεσογείου, σε απόσταση αναπνοής από την πιο δημοφιλή νησιωτική χώρα στον κόσμο, και έχει απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και στο νησί της Δήλου.

agios ioannis.jpg
Agrari Main Building.jpg
Agrari Villa.jpg
Phokos.jpg

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!