Μύκονος: Ρεβάνς για τους διεθνείς επιβάτες τον Οκτώβριο

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Τις απώλειες της θερινής σεζόν αντισταθμίζει η Μύκονος τον Οκτώβριο, καθώς η τουριστική περίοδος έχει επεκταθεί και τους φθινοπωρινούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Fraport, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, ο αριθμός των ξένων επιβατών που διακινήθηκε τον Οκτώβριο έφτασε τους 60.353, ενισχυμένος κατά 2,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ συνολικά στο δεκάμηνο η διεθνής επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε σε 1,126 εκατ., καταγράφοντας μείωση 6%. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Οκτώβριος αποτελεί τον μοναδικό μήνα από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν, που το πρόσημο είναι θετικό σε επίπεδο ξένων επιβατών. Βρετανοί, Γάλλοι, Ελβετοί, Γερμανοί, Ιταλοί, Κύπριοι αλλά και Ισραηλινοί βρέθηκαν στην κορυφαία επτάδα των τουριστών που επισκέφθηκαν το νησί των ανέμων τον Οκτώβριο.

Συνεχίστηκε η πτώση για τη Σαντορίνη

Από την άλλη, σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό περιορίστηκε η πτώση στον αριθμό των διεθνών επιβατών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης τον φετινό Οκτώβριο. Πιο αναλυτικά, η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού μειώθηκε κατά 6,7% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, με τους διακινηθέντες επιβάτες να φθάνουν τους 131.337. Να σημειωθεί ότι η μείωση κατά το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου κινήθηκε κατά μέσο όρο στο 11%. Συνολικά στο δεκάμηνο, οι ξένοι ταξιδιώτες πλησίασαν τους 1,512 εκατ. έναντι 1,677 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022. 

Να θυμίσουμε, ωστόσο, ότι το 2022 (και όχι το 2019) υπήρξε επί του παρόντος χρονιά ορόσημο για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Σαντορίνης, η οποία είχε εμφανίσει επιδόσεις ρεκόρ. Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ελβετοί, Αυστριακοί και Ιρλανδοί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των επιβατών που διακινήθηκαν στην Σαντορίνη κατά το δεύτερο μήνα του φθινοπώρου. Play Video

Θετικό πρόσημο για Ρόδο, Χανιά και Κέρκυρα 

Εικόνα πλήρους ανάκαμψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου παρουσίασε η Ρόδος, η οποία με εξαίρεση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είδε τη διεθνή επιβατική κίνηση να κινείται με θετικό πρόσημο, με τον Οκτώβριο να κλείνει στους 606.902 από 572.927 επιβάτες σημειώνοντας άνοδο 6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ενώ το δεκάμηνο διακινήθηκαν 5,258 εκατ. ξένοι επιβάτες (+2,4%). 

Επιδόσεις ρεκόρ κατέγραψε το αεροδρόμιο των Χανίων στο δίκτυο εξωτερικού, καθώς κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου οι ξένοι επιβάτες ανήλθαν σε 2,805 εκατ. (+8% σε σχέση με πέρυσι), ενώ τον Οκτώβριο ο αριθμός έφτασε τους 282.805. Τη δυναμική της διατήρησε το φθινόπωρο και η Κέρκυρα με 315.646 διακινηθέντες επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού τον Οκτώβριο (+14,5% σε ετήσια βάση)  και στους δέκα μήνες διαμορφώθηκαν σε 3,69 εκατ. (+8,6%). Εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 20% κατέγραψε, τέλος, η διεθνής επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου τον Οκτώβριο, ενώ στον αντίποδα η Κεφαλλονιά και Σκιάθος “έγραψαν” πτώση 4,8% και 12,7% αντίστοιχα. 

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: