Μύκονος: Μονή θα κινηθεί νομικά διεκδικώντας οικόπεδο σε παραλία

Η Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά κατά επιχειρηματία με αφορμή υπενοικίαση ακινήτου, το οποίο βρίσκεται σε έκταση ιδιοκτησίας της, σε παραλία της Μυκόνου.

Η Μύκονος βρίσκεται στο επίκεντρο για μία φερόμενη υπόθεση αυθαιρεσίας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ereportaz.gr.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ereportaz.gr, η Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες προκειμένου να πάρει πίσω περιουσία που όπως υποστηρίζει, της ανήκει και βρίσκεται σε γνωστή παραλία του νησιού.

Ειδικότερα, ο νομικός εκπρόσωπος της Μονής που είναι ιδιοκτήτρια οικοπέδου στην παραλία, τονίζει ότι η μισθώτρια εταιρεία υπενοικίασε ακίνητο το 2014 σε ομάδα επιχειρηματιών που έχουν το γνωστό εστιατόριο της παραλίας, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει έγγραφη συναίνεση της Μονής, όπως αναφέρεται ρητά στο μισθωτήριο που διαθέτει το ereportaz.gr.

Ηγούμενος Μονής: «Υπάρχουν συμφέροντα»

Μιλώντας στο ereportaz.gr, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής, κάνει λόγο για ύπαρξη «συμφερόντων», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ιερά Μονή που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου τον έχει νοικιάσει σε επιχειρηματία από το 1990. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά ασχολούνται και δίνουν έμφαση σε αυτό τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχουν συμφέροντα».

Η θέση της Μητρόπολης Σύρου

Η ιστοσελίδα μεταφέρει και τη θέση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, η οποία σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα, αναφέρει: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ γνωρίζει και επιβλέπει το επιτελούμενο από τους κληρικούς του έργο, τους οποίους και περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

Οι δε υπαγόμενες στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου Ιερές Μονές ως Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διοικούμενες από το Ηγουμενοσυμβούλιο αυτών, προχωράνε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, πάντα με σκοπό την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαχειριστικών τους αναγκών και υποχρεώσεών τους προς το κράτος και την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που ισχύουν, και τηρώντας τις διαδικασίες δημοσιότητας και διαφάνειας που απαιτούνται κατά περίπτωση, αλλά και εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό Δημόσιο».

reader.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!