Μύκονος: Ο Δήμος άφησε απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς του νησιού

Εκπαιδευτικοί Μυκόνου: «Ο αριθμός των παραιτήσεων στο νησί είναι ενδεικτικός του οικονομικά αφιλόξενου κλίματος που επικρατεί στο νησί, αν λάβουμε υπόψη ότι η μη ανάληψη υπηρεσίας οδηγεί τον εκπαιδευτικό στην ανεργία για 2 έτη»

Οργισμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί της Μυκόνου από την καθυστέρηση του Δήμου στη χορήγηση του συμβολικού επιδόματος ύψους 100 ευρώ ανά μήνα.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους,αν και πενιχρό το ποσό για τα εξωφρενικά δεδομένα ακρίβειας της Μυκόνου, οι εκπαιδευτικοί του νησιού υπολόγιζαν στα λεφτά του επιδόματος, το οποίο αποτέλεσε κίνητρο για τη συνέχιση της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στα σχολεία, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους που –τελικά δικαίως– προτίμησαν να μην αναλάβουν υπηρεσία, υποβάλλοντας παραίτηση με ό τι κυρώσεις αυτό συνεπάγεται.

«Ο αριθμός των παραιτήσεων στο νησί είναι ενδεικτικός του οικονομικά αφιλόξενου κλίματος που επικρατεί στο νησί, αν λάβουμε υπόψη ότι η μη ανάληψη υπηρεσίας οδηγεί τον εκπαιδευτικό στην ανεργία για 2 έτη», σημειώνουν και υποστηρίζουν ότι ο Δήμος δεν έχει ξεπληρώσει ακόμα το χρέος του στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, η οποία καλείται να υπηρετήσει το λειτούργημά της, ενώ υπομένει από τη μία την οικονομική εκμετάλλευση των ντόπιων και από την άλλη προσπαθεί να ανταπεξέλθει με μισθούς δημοσίου σε ένα νησί με εξωφρενικά υπερεκτιμημένο κόστος ζωής.

Ολη η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Μυκόνου

Ο πιο πλούσιος δήμος της χώρας, αυτός της Μυκόνου, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 υποσχέθηκε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του να στηρίξει οικονομικά το δυσβάσταχτο κόστος της σίτισης και της στέγασής τους, με τη χορήγηση ενός συμβολικού επιδόματος ύψους 100 ευρώ ανά μήνα. Η τακτική αυτή ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού. Αν και πενιχρό το ποσό για τα εξωφρενικά δεδομένα ακρίβειας της Μυκόνου, οι εκπαιδευτικοί του νησιού υπολόγιζαν στα λεφτά του επιδόματος, το οποίο αποτέλεσε κίνητρο για τη συνέχιση της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στα σχολεία, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους που –τελικά δικαίως– προτίμησαν να μην αναλάβουν υπηρεσία, υποβάλλοντας παραίτηση με ό τι κυρώσεις αυτό συνεπάγεται. Ο αριθμός των παραιτήσεων στο νησί είναι ενδεικτικός του οικονομικά αφιλόξενου κλίματος που επικρατεί στο νησί, αν λάβουμε υπόψη ότι η μη ανάληψη υπηρεσίας οδηγεί τον εκπαιδευτικό στην ανεργία για 2 έτη.

Προς έκπληξη πολλών, ο δήμος Μυκόνου, αν και διανύει τουριστικά την καλύτερή του περίοδο, προφασίζεται δήθεν υπουργικές αποφάσεις, για να δικαιολογήσει νομικά την απροθυμία του να προσφέρει τα υπεσχημένα στους εκπαιδευτικούς του, που αναλαμβάνουν με όποιο προσωπικό και οικονομικό κόστος την εκπαίδευση των αυριανών πολιτών του νησιού. Ο Δήμαρχος Κων/νος Κουκάς συνεχίζει ανενόχλητος τις χλιδάτες εμφανίσεις και τα διεθνή ταξίδια, ενώ, εν όψει προεκλογικής περιόδου, μοιράζει απλόχερα κοστοβόρες υποσχέσεις για μεγαλεπήβολα πολεοδομικά σχέδια. Και όλα αυτά ενώ δεν έχει ξεπληρώσει ακόμα το χρέος του στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, η οποία καλείται να υπηρετήσει το λειτούργημά της, ενώ υπομένει από τη μία την οικονομική εκμετάλλευση των ντόπιων και από την άλλη προσπαθεί να ανταπεξέλθει με μισθούς δημοσίου σε ένα νησί με εξωφρενικά υπερεκτιμημένο κόστος ζωής. Ο κ. Κουκάς σε προσωπική επικοινωνία με εκπαιδευτικούς του νησιού δηλώνει ότι δεν μπορεί (λες και προσπάθησε) να κατοχυρώσει νομικά τη χορήγηση του επιδόματος στους περσινούς αναπληρωτές, αλλά υπόσχεται να επαναφέρει τη χορήγησή του για τη φετινή χρονιά, μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη πρόφαση, για να αποδώσει -μετεκλογικά φυσικά- τη μη καταβολή του και να μεταθέσει την ευθύνη σε άλλα θεσμικά όργανα.

Δυστυχώς για το όλο θέμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση-ανακοίνωση από τον Δήμο Μυκόνου, παρά μόνο έκπληκτοι έχουμε δει τον δήμαρχο Μυκόνου να διαφημίζει το συγκεκριμένο επίδομα (το οποίο δεν έχει καταβάλλει ακόμη σε τηλεοπτικές εκπομπές), ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δήμοι της χώρας (πχ Οινουσσών – Σπετσών) έχουν προβεί στην καταβολή ακόμη μεγαλύτερων επιδομάτων, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το έργο των εκπαιδευτικών, το οποίο καλούνται να επιτελέσουν κάτω από μη βιώσιμες οικονομικά συνθήκες!

alfavita.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!