Μύκονος: Πάνω από 500.000 ευρώ η λεία σπείρας που «χτυπούσε» πολυτελείς βίλες

Μύκονος: Πάνω από 500.000 ευρώ η λεία σπείρας που «χτυπούσε» πολυτελείς βίλες

Ξεπερνά τα 500.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η λεία της οργανωμένης εξαμελούς σπείρας, που διέπραττε κλοπές από πολυτελείς βίλες στη Μύκονο.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου στα τέλη Ιουνίου, με την σύλληψη 27χρονου μέλους της και την ταυτοποίηση των δύο ηγετικών στελεχών, που αναζητούνται.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις κλοπές από βίλες και πολυτελή τουριστικά καταλύματα στο νησί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλοπών που έχουν εξιχνιαστεί μετά την αποδόμηση και τον τερματισμό της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης σε 18, με συνολική λεία, σε χρήματα και τιμαλφή, περίπου 512.000 ευρώ.

Οι τελευταίες τέσσερις κλοπές έγιναν το χρονικό διάστημα από 14 έως 23 Ιουνίου 2023.

Από την αστυνομία υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ & Β’ Δωδεκανήσου ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών.

Οι δράσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και η δέσμη μέτρων που εφαρμόζεται περιλαμβάνει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση των όλων των αστυνομικών μονάδων και τη διενέργεια συστηματικών και κατά περίπτωση, εξειδικευμένων ελέγχων, με στόχο:

–    την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και μικροεγκληματικότητας
–    τη συστηματική αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών
–    την αυξημένη επιχειρησιακή ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά
–    τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου.

eretikos.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: