Μύκονος: Νέο περιστατικό αυθαιρεσίας στο Καλό Λιβάδι – Σήκωσαν φράχτη και τοποθέτησαν κάμερες και μικρόφωνα στην …παραλία

Νέο περιστατικό αυθαιρεσίας στη Μύκονο έρχεται στο φως σε βίντεο ντοκουμέντο της τηλεόρασης του OPEN. Στο βίντεο φαίνεται ο φράχτης που είχε σηκώσει beach bar στην παραλία Καλό Λιβάδι παρεμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτή – καθώς και τα σετ με ομπρέλες και ξαπλώστρες που εκτείνονταν παράνομα σε 500 τετραγωνικά μέτρα στον αιγιαλό. Η αυθαιρεσία «ήρθε στο φως» μετά από καταγγελία του δικηγόρου Στέλιου Γκαρίπη

Κάμερες και μικρόφωνα στην παραλία

Οι αυθαιρεσίες δεν σταματούν εκεί. Πάνω στον φράχτη είχαν τοποθετηθεί κάμερες και μικρόφωνα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος που έκανε την καταγγελία μετά από επίθεση που δέχτηκε πηγαίνοντας στην παραλία.

«Δέχτηκα μία επίθεση από κάποιον άγνωστο σε εμένα ο οποίος μου είπε ότι έχουν μία νέα επιχείρηση. Τοποθέτησε φράχτες, τοποθέτησε κάμερες που καταγράφουν τόσο τον δρόμο τον δημόσιο και την παραλία, τοποθέτησε ξαπλώστρες και μου είπε ότι πλέον στην παραλία δεν μπορώ ούτε και να την επισκέπτομαι ακόμα και σε απόσταση αρκετά μεγάλη από την επιχείρηση τους γιατί δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη επιχείρηση» ανέφερε.

Όταν, βέβαια, οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο Καλό Λιβάδι, ζήτησαν τις απαραίτητες άδειες από τους ανθρώπους της επιχειρήσεις – αυτές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρχαν.

«Μάλιστα, μου είπαν να μιλήσω και με μία δικηγόρο δική τους που μου είπε ότι δεν μπορώ να βρίσκομαι σε χώρο που είναι σε κάποια απόσταση από την επιχείρηση τους που είναι πάνω στην άμμο. Για το λόγο αυτό, κάλεσα την Αστυνομία και ήρθε άμεσα. Κατέγραψε όλες αυτές τις παραβάσεις» πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=PxyAjgHPa60&t=1s

Αμέσως μετά την έφοδο της Αστυνομίας ζητήθηκε να γίνει αυτοψία για τις καταγγελλόμενες αυθαιρεσίες στην παραλία Καλό Λιβάδι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου και του ιδιοκτήτη.

Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες

Η αρνητική δημοσιότητα λόγω των συνεχών αυθαιρεσιών στο νησί των ανέμων – στη μέχρι πρότινος ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού – έχει προβληματίσει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους παράγοντες του τόπου που βλέπουν την δυναμικότητα του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου να φθίνει – πλέον – εβδομάδα με την εβδομάδα.

«Πρέπει να είναι ένας τόπος χαράς, δημιουργίας και διασκέδασης και να μην παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα εξαιτίας των λίγων που ήρθαν εδώ και, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, αυθαιρέτησαν σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το Κράτος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να επέμβει» τόνισε στο OPEN o δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

ethnos.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!