Κυκλάδες: Νεκρός Γερμανός καλλιτέχνης – Βρέθηκαν δεκάδες αρχαία αντικείμενα και νομίσματα στο σπίτι του

Δεκάδες αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη Klaus Pfeiffer, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 84 ετών στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Klaus Pfeiffer λάτρευε τη Νάξο και τα τελευταία χρόνια ήταν κάτοικος του νησιού. Μάλιστα διέμενε σε σπίτι στο Κάστρο της Χώρας.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr γείτονές του τον αναζητούσαν επίμονα και εκείνος δεν ανταποκρινόταν ούτε σε τηλεφωνήματα αλλά ούτε και σε επισκέψεις στο σπίτι του. Ανησύχησαν και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία ώστε να δουν τι συμβαίνει.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικές αρχές με εντολή Εισαγγελέα άνοιξαν το σπίτι και βρήκαν τον Klaus νεκρό, ο οποίος όπως αργότερα διαπιστώθηκε είχε αιφνίδιο θάνατο. Ωστόσο μεγάλη εντύπωση τούς προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι του υπήρχαν διάσπαρτα αντικείμενα που έμοιαζαν με αρχαιότητες.

Αρχαία

Άμεσα κλήθηκε αρμόδιος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ο οποίος διαπίστωσε ότι όντως υπήρχαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αρχαιοτήτων. Τα 48 συνολικά αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, καθώς επίσης και τα 215 αρχαία νομίσματα, καταγράφηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.

Αρχαία νομίσματα

Μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, το σπίτι φυλάσσονταν από τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια, μετά την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων, σφραγίστηκε, μιας και διαπιστώθηκε ότι περιέχει πολύτιμα αντικείμενα καθώς και τα έργα (κυρίως γλυπτά) του Klaus Pfeiffer, μέχρι να ανοιχτεί η διαθήκη του τις επόμενες ημέρες.

Αρχαία

Μέχρι στιγμής πάντως αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη τα 48 αρχαία αντικείμενα.

Αρχαία

Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

thetoc.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: