Netflix: To φαινόμενο Baby Reindeer, η πραγματική «stalker-Μάρθα» και οι αντιδράσεις

Η βρετανική μαύρη κωμωδία έχει προκαλέσει πανικό – Στο επίκεντρο ψυχική υγεία και social media αλλά και τα μηνύματα που περνά

Φρενίτιδα ανά τον κόσμο έχει προκαλέσει η σειρά του Netflix «Baby Reindeer ανεβαίνοντας στο Νο. 1 της υπηρεσίας streaming σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Σκωτσέζο κωμικό Ρίτσαρντ Γκαντ και πρωταγωνιστεί σε αυτήν, ενώ βασίζεται στην πραγματική του εμπειρία. Το ψυχολογικό θρίλερ επικεντρώνεται στον Ντόνι (Γκαντ) έναν κωμικό που αγωνίζεται και γνωρίζει τη Μάρθα (Τζέσικα Γκάνινγκ) σε μπαρ όπου εργαζόταν. Η συνάντηση γρήγορα εξελίσσεται σε μια τρομακτική υπόθεση καταδίωξης.

Η «Μάρθα» μπορεί να είναι τόσο θύμα όσο και ο ίδιος ο Γκαντ.
Το Baby Reindeer υποστηρίζει ότι τόσο ο Γκαντ όσο και η «Μάρθα» είναι θύματα. «Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο θύμα είναι σε όλο αυτό», δήλωσε ο Γκαντ στον Independent το 2019, σε ένα προφίλ που συνδέθηκε με την αρχική θεατρική παραγωγή του Baby Reindeer. Η Γκαντ συνέχισε να τονίζει ότι ήταν ψυχικά άρρωστη και ότι η υποστήριξη της ψυχικής υγείας ήταν ένα σημαντικό θέμα του έργου.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς ωστόσο, γιατί επέλεξε να τη θυματοποιήσει περαιτέρω μέσω μιας απεικόνισής της – σε μια σειρά του Netflix, μάλιστα, με διεθνή διανομή – που προφανώς έμεινε τόσο κοντά στην πραγματική ζωή, ώστε επέτρεψε όχι μόνο στην ίδια να αναγνωρίσει τον εαυτό της, αλλά και στα άλλα θύματα της καταδίωξης να την αναγνωρίσουν. Εξάλλου, ενώ ο Γκαντ μπορεί να συγχωρεθεί για το γεγονός ότι έμεινε κοντά στην πραγματική του ζωή στο έργο, είχε σχεδόν πέντε χρόνια στη διάθεσή του για να παραποιήσει τις λεπτομέρειες και να καταστήσει λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να ανακαλύψει ο κόσμος ποια ήταν.

Το γεγονός ότι δεν το κατάφερε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μορφή στοχευμένης εκδίκησης. Υπάρχει μια πραγματική και προφανής σκληρότητα στη δύναμη της ομοιότητας μεταξύ του ζευγαριού- η γυναίκα στην οποία φέρεται να βασίζεται η Μάρθα έχει έκτοτε διαμαρτυρηθεί ότι δεν είναι τόσο άσχημη όσο η σωσίας της (την οποία υποδύεται η Τζέσικα Γκάνινγκ) και ότι από τις δύο τους είναι το πραγματικό θύμα. Πράγματι, μοιάζει περισσότερο από λίγο ανειλικρινές το γεγονός ότι ο Γκαντ απέκτησε αμοιβαία εμμονή μαζί της σε σημείο να γράψει ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο γι’ αυτήν και στη συνέχεια να διοχετεύσει αυτή την επιτυχία σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη φήμης.

Η συνέντευξη της πραγματικής «Μάρθας», οι αλήθειες και τα ψέματα

Η πραγματική Μάρθα εμφανίζεται υποστηρίζοντας ότι η εκδοχή της ιστορίας του Γκαντ είναι «εντελώς αναληθής», σύμφωνα με το New York Post.

«Πολύ, πολύ δυσφημιστική για μένα, πολύ επιζήμια για την καριέρα μου. Και ήθελα να το αντικρούσω πλήρως σε αυτή την εκπομπή. Δεν είμαι κυνηγός. Δεν έχω πάει φυλακή, δεν έχω πάρει ασφαλιστικά μέτρα. Και αυτό είναι απλά μια πλήρης ανοησία», δήλωσε η Φιόνα Χάρβεϊ, 58 ετών, στην εκπομπή “Piers Morgan Uncensored”, η οποία προβλήθηκε την Πέμπτη 9/5. «Το βρίσκω αρκετά αισχρό. Το βρίσκω τρομακτικό, μισογυνιστικό».

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!