Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα: Δύο διαφορετικοί κόσμοι στο Σύνταγμα – Οι υπέρ και οι κατά, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ψηφίζεται σε λίγες ώρες το νομοσχέδιο – Με ψαλτήρια «ξορκίζουν» το γάμο των ομοφύλων μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων – Σημαίες, συνθήματα από τους ανθρώπους που αποκτούν ισότητα στο γάμο

«Δύο κόσμοι» δίνουν το παρών στο Σύνταγμα, ενώ στη βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την οικογένεια. 
 Από τη μία πλευρά συγκεντρώθηκαν,από νωρίτερα το μεσημέρι, οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και από την άλλη, λίγο αργότερα, διαδήλωσαν όσοι τάσσονται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου.

Από τη μια πλευρά οι πολέμιοι του νομοσχεδίου που σε λίγες ώρες θα είναι νόμος του κράτους, αίρωντας ανισότητες και βάζοντας όλους τους πολίτες στην ίδια «κατηγορία» και ταχύτητα, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με θυμιατά, την Αγία Γραφή, πλακάτ με εικόνες στα χέρια τους δηλώνοντας για πολλοστή φορά την άρνησή τους.

Από την άλλη πλευρά, λίγο αργότερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μιλούν για μια ιστορική μέρα, αφού γονείς θα πάψουν να είναι «αόρατοι» νομικά για τα παιδιά τους και θα έχουν τα δικαιώματα που αυτονόητα έχουν όλες οι οικογένειες. 

«Ούτε βήμα πίσω από την πλήρη ισότητα», «Παλεύουμε για την πραγματική απελευθέρωση», «Love is love», ήταν ορισμένα μόνο από τα συνθήματα που πρωτοστάτησαν στα πανό μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

6115954
6115972
6115989
6115974

Tις εργασίες στη Βουλή, λίγο πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, επέλεξαν να παρακολουθήσουν από την πλατεία Συντάγματος, σε οθόνη, σε ζωντανή σύνδεση από τη Βουλή, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πολίτες, που εναντιώνονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας στα χέρια σταυρούς, εικόνες αλλά και πλακάτ με σύνθημα πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια, διαβάζοντας Αγία Γραφή και θυμιατίζοντας. 

Δείτε φωτογραφίες:

syntagma-omofyla__1_
syntagma-omofyla__4_
syntagma-omofyla__2_
syntagma-omofyla__6_
syntagma-omofyla__5_
syntagma-omofyla__7_
syntagma-omofyla__8_
syntagma-omofyla__9_
syntagma-omofyla__11_
syntagma-omofyla__10_


sintagma6
sintagma7
sintagma4
sintagma3
sintagma_1
sintagma2

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!