Νομοσχέδιο-«σκούπα» το φθινόπωρο κατά της φοροδιαφυγής – Οι αλλαγές που σχεδιάζονται

Τι θα γίνει με αποδείξεις, POS παντού, δαπάνες επαγγελματιών, ψηφιακά βιβλία και επιδόματα με κάρτες

Μετά το νομοσχέδιο με την μείωση των φόρων, έρχεται το καινούργιο, μέσα στο φθινόπωρο, με την αύξηση των παρεμβάσεων κατά της φοροδιαφυγής! Θα περιλαμβάνει πακέτο μέτρων που θα ενισχύσει τις ψηφιακές συναλλαγές θα ανοίγει και άλλο το πλέγμα του ηλεκτρονικού ελέγχου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα κλείνει τα παράθυρα που εκμεταλλεύονται ακόμα οι επιτήδειοι της φοροδιαφυγής. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την επέκταση των POS σε ακόμα περισσότερα επαγγέλματα αλλά και νέα κίνητρα στους πολίτες για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ τρέχει τόσο το ψηφιακό Δελτίο Αποστόλης όσο και την νέα πλατφόρμα που θα δέχεται ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για περίεργα φαινόμενα φοροδιαφυγής και παραβατικές συμπεριφορές. Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης και οι δαπάνες των επαγγελματιών και θα ενισχυθεί το φιλτράρισμα τους μέσα από τα ηλεκτρονικά βιβλία του ΜyDATA.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς, η φοροδιαφυγή μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 δισ. ευρώ ετησίως, από τα οποία πιθανότατα να μπορούν να ανακτηθούν τα μισά, Αν μηδενιζόταν η φοροδιαφυγή, πράγμα μη ρεαλιστικό, με αυτό το ποσό θα μπορούσε το Δημόσιο να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, που ανέρχεται στα 6,1 δισ., ή του υπουργείου Παιδείας, που φθάνει στα 5,2 δισ., και να καταργηθεί ταυτόχρονα ο ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!